home CORUPTIE, POLITICA Dragnea, acest ins disperat care vrea să dea peste cap România

Dragnea, acest ins disperat care vrea să dea peste cap România

Share

L-am văzut astăzi pe Liviu Dragnea, acest ins disperat şi obosit, îmbătrânit prematur, care vrea să aresteze România. De ce anume? Ca să nu-l condamne autorităţille legitime din România pe el. În mijlocul cosângenilor lui în ale infracţionalităţii, mai disimulează, dar azi, la Înalta Curte, a fost clar.

Omul este la ultimul fir. Am spus asta de mai mulţi ani: se va ajunge la situaţia că statul de drept şi PSD vor intra în coliziune, fiecare încercând să dea lovitura finală celuilalt. Nu am prevăzut că PSD se va transforma în PSDragnea şi exponentul acestei formaţiuni va fi Livache din Pădurea Deliorman.

Academia Rapid este patronată tot de acelaşi ubicuu Liviu Dragnea

Ce va urma? Este evident: Am spus şi repet: sunt şanse tot mai mici ca PSDragnea = PSD să nu intre pe curs de coliziune cu statul de drept din România. Urmează luni extrem de tensionate. Tot mai tensionate. Mai jos, istoricul zilei.

Liviu Dragnea, fără cuvinte

Liviu Dragnea a părăsit prima dată sediul instanţei supreme, după trei ore de audieri. El a refuzat să răspunda întrebărilor jurnaliştilor, spunând: “Mă lăsaţi să răspund la întrebări în faţa instanţei?”. Ca şi cum nu ptea răspunde din cauza presei.

La ora 12:00, Dragnea se afla deja de peste două ore în sediul instanţei supreme. La sediul ÎCCJ a fost mobilizat un număr mare de jandarmi, iar Liviu Dragnea şi-a făcut drum cu greu printre jurnalişti. El nu a făcut nici o declaraţie la intrarea în sediul Înaltei Curţi.

În faţa instanţei supreme, s-a adunat şi un grup de contestatari ai liderului PSD. Pe 15 februarie, ÎCCJ a stabilit ca Liviu Dragnea să fie audiat pe 21 martie, în aceeaşi zi cu cei trei inculpaţi care şi-au recunoscut vinovăţia în acest dosar – Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica.

Liviu Dragnea a fost confruntat cu Floarea Alesu în faţa instanţei

Instanţa a decis că, pentru a afla adevărul, trebuie să îi pună pe inculpaţi faţă în faţă. Liderul PSD a făcut schimb de declaraţii cu fosta şefă de la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Femeia susţine că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman ştia că angajaţii Direcţiei lucrează pentru PSD încă din 2008. Liderul PSD s-a declarat nevinovat în faţa instanţei şi spune că respinge categoric acuzaţiile DNA.

CONFRUNTARE

JUDECĂTOR: Cunoaşteţi persoana cu care sunteţi confruntată şi funcţia acestuia în perioada 2006-2012?

1. FLOAREA ALESU: Da. Este domnul Liviu Dragnea. La perioada respectivă era preşedinte CJ Teleorman şi al organizaţiei judeţene de partid Teleorman
2. LIVIU DRAGNEA: Da, o cunosc. Este doamna Alesu Florica, care atunci îndeplinea funcţia de director executiv al DGASPC Teleorman

Floarea Alesu. Liviu Dragnea nu a intervenit direct, ci în stilul său caracteristic

JUDECĂTOR: A intervenit direct sau indirect la dumneavoastră, în calitate de director executiv, inculpatul Liviu Dragnea, în vederea menţinerii pe funcţii a numitelor Botorogeanu şi Stoica?

1. FLOAREA ALESU: Nu a intervenit direct, dar, când i-am spus că cele două nu vin la serviciu, mi-a zis să le mai ţin până când le rezolvă problemele. Am făcut acest lucru, când i-am adus la cunoştinţă inculpatului situaţia celor două în 2008, când la rândul meu, am fost informată de Dumitru Jenica, şefa persoanlului, de situaţia celor două. De faţă la această discuţie nu mai era nimeni şi a avut loc în cabinetul de preşedinte CJ a lui Liviu Dragnea

JUDECĂTOR: Aţi avut discuţii, la iniţiativa doamnei director Alesu, cu privire la situatia numitelor Botorogeanu şi Stoica?
L.D. categoric, nu.

Liviu Dragnea: Nu am obligat-o niciodată pe Floarea Alesu

Judecător: E vorba despre patru-cinci întâlniri?
Liviu Dragnea: În legătură cu holul de la ieşirea din sala de şedinţe al CJ, a spus doamna Alesu că imediat după terminarea şedinţei…acel hol era cam cât spaţiul de aici. Acolo era o aglomeraţie infernală. Acolo nu puteam eu cu cineva să vorbesc, să nu ne audă nimeni. După ce se termina şedinţa, eu, de obicei, nu ieşeam din sală. Aşteptam să iasă funcţionarii şi mă pregăteam pentru conferinţa de presă. Erau 70-80 de persoane de obicei.

JUDECĂTOR: Aţi obligat-o printr-o modalitate, sau alta, sau aţi făcut presiuni asupra inculpatei Alesu, din perspectiva funcţiilor îndeplinite pentru menţinerea în activitate a numitelor Botorogeanu şi Stoica?

Liviu Dragnea: Nu. Niciodată. Stoica Anisa şi Botorogeanu Adriana nu erau persoane importante, ca să se dezvolte o asemenea poveste-scenariu. Mai am o remarcă: tot văd că aceste întâlniri aveau loc fără niciun martor.

“Nu.” “Niciodată.” “Nu cunosc!”

JUDECĂTOR: Inculpatul Liviu Dragnea, din perspectiva celor două funcţii la care aţi făcut referire, a exercitat asupra dumneavoastră vreo formă de presiune, constrângere, pentru menţinerea pe funcţie a celor două persoane, direct sau indirect?

Floarea Alesu: Nu.

JUDECĂTOR: V-aţi exercitat în vreun fel influenţa din perspectiva celor două funcţii îndeplinite asupra persoanelor din conducerea DGASPC pentru menţinerea în funcţie a numitelor Botorogeanu şi Stoica, fie direct, fie indirect?

Liviu Dragnea: Nu. Niciodată!

JUDECĂTOR: Cunoaşteţi şi puteţi preciza dacă inculpatul Dragnea şi-a folosit influenţa asupra vreunei persoane din conducerea DGASPC, pentru menţinrea în funcţie a celor două persoane?

Floarea Alesu: Nu cunosc.

Share