home POLITICA, Rep. MOLDOVA Dragă Zina… (Vitalie Cojocari)

Dragă Zina… (Vitalie Cojocari)

Share

Doamnă prim-ministru. Prin prezenta scrisoare, vă rog să-mi alocaţi fonduri pentru a angaja un scărpinător. De două zile mă mănâncă nu ştiu de ce în … popou. Probabil mă vorbeşte cineva de rău. Poate Filat? Această hotărâre de Guvern este top secret.

Doamnă Greceanâi. Prin această depeşă vreau să vă cer să-mi alocaţi un teren de 3 metri pătraţi lângă preşedinţie. Pe acest lot, cu bani din fondul de rezervă a Guvernului, va fi ridicată o toaletă rusească. Adică tapetată cu ziare. Această depeşă este secretă.

Doamna Zinaida. Propun să adoptaţi o decizie prin care să plătiţi 4 abonamente la ziarul Comunistul. Instituţia pe care o conduc, preşedinţia, are nevoie stringentă de aceste ziare – toaleta nu a fost tapetată încă. Decizia este secretă şi TREBUIE adoptată urgent.

Doamnă premier. Aş dori ca la următoare şedinţă a Guvernului să adoptaţi o decizie prin care să alocaţi fonduri pentru procurarea de hârtie igienică. Hârtia nu va fi folosită la toaleta de lângă preşedinţie, acolo avem ziarul Comunistul. Hârtia va fi utilizată pentru ştergerea popoului meu. În ultimul timp am angajat prea mulţi scărpinători, care nu-şi fac bine meseria: în loc să mă scarpine, mă pupă. Aşa că m-am trezit cu prea multe secreţii în zona inferioară. Decizia rămâne ca de obicei secretă.

Cheochea Zina. Urgenţă de gradul zero. Prin acest sms pe care ţi-l trimit, îţi ordon să aduni toate depeşele urgente şi secrete pe care ţi le-am trimis până acum. Mergeţi împreună cu toţi scărpinătorii la toaleta de lângă preşedinţie. Făceţi-vă treburile şi ştergeţi-vă popourile. De ce? Gheorghe Papuc organizează mâine o revoluţie twitter. M-am consultat cu prezicătoarea oficială: o să pierdem puterea.

PS: Cine este Zina şi cine expeditorul? Hm, secret.

Sursa: Blogul lui Vitalie Cojocari, jurnalist la ProTV Chisinau

Share