Dosarul reţetelor false. Ioana Vonica, soţia fondatorului Polisano, condamnată

Share

Soţia omului de afaceri sibian Ilie Vonica, Ioana Vonica, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti, la cinci ani închisoare cu executare pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, în Dosarul reţetelor false.

Ilie Vonica s-a sinucis în anul 2014, Procesul în acest caz a durat şase ani, însă decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În anul 2014, Ilie Vonica, fondatorul grupului farmaceutic Polisano, s-a aruncat de pe terasa casei sale din Sibiu şi a decedat la spital. Omul de afaceri sibian a lăsat în urma să o scrisoare de cinci pagini, în care menţiona scandalul reţetelor false, în care era implicată soţia sa.

Conform deciziei Tribunalului Bucureşti, Ioana Vonica a primit cinci ani de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată (1.100 de acte materiale şi un prejudiciu de 8.322.776 lei în dauna CASMB), 4 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată (74 de acte materiale şi un prejudiciu la bugetul consolidat al statului de 1.727.372 de lei) şi 4 ani de închisoare pentru spălarea banilor în formă continuată (29 de acte materiale şi o sumă spălată de 8.322.776 lei), fapte săvârşite în perioada octombrie 2008 – decembrie 2010.

Tribunalul a decis că pedepsele sunt concurente, urmând ca Ioana Vonica să fie execute condamnarea cea mai grea de 5 ani închisoare.

Share