Dosarul Microsoft. Iohannis trebuie să aprobe 3 cereri DNA

Share

DNA cere preşedintelui Klaus Iohannis să aprobe urmărirea penală a trei foşti miniştri în Dosarul Microsoft. Este vorba despre fostul ministru al Tehnologiei Informaţiei, Dan Nica. Apoi, mai este secretarul de stat al acestuia, Adriana Ţicău, devenită apoi ministru plin. Cei doi provin din aceeaşi organizaţie: PSD Galaţi.

Zvonurile care umblau prin urbea dunăreană spuneau că Adriana Ţicău ar fi folosit şi metode mai puţin ortodoxe . Acestea – menite să-i asigure parvenirea politică, la umbra titanului de Dunăre Nica.

Subţirică la mijloc, blondă şi cu vino-ncoa’, Adriana Ţicău a obţinut ce şi-a dorit de la viaţă.

Dom’ Profesor, băgat până peste cap în Dosarul Microsoft

Al treilea personaj implicat în ancheta DNA din Dosarul Microsoft este Dom’ Profesor. Onorabilul Alexandru Athanasiu a fost la mijlocul anilor 90 steaua în ascensiune a Dreptei.

A candidat la Preşedinţie din partea ANL (Alianţa Naţional Liberală). Cum a candidat, a şi pierdut. Cu brio. Apoi a devenit preşedinte executiv al PSDR. Cum preşedintele plin Sergiu Cunescu nu se simţea prea bine, Dinu Păturică a luat frâiele.

A cârmit spre extrema stângă, lăsându-se fuzionat prin absorbţie cu PDSR-ul lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Acesta avea nevoie de o umbră de onorabilitate, ca să poată să intre în Partidul Socialist European.

Dom’ Profesor i-a asigurat-o, primind în schimb un post de vicepreşedinte al noului PSD. În această calitate, Athanasiu a ajuns ministrul Învăţământului. Şi uite-aşa ajungem la Dosarul Microsoft.

Datele dosarului

Procurorii susțin că Dan Nica a inițiat și susținut proiectele prin care s-a aprobat contractul dintre Guvern și Fujitsu Siemens. Ca secretar de stat, apoi ministru, Adriana Țicău a determinat de asemenea încheierea contractului.

Este vorba despre contractul-cadru de licențiere Microsoft în condiții defavorabile pentru Guvern. Ţicău a invocat în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens GmbH Austria.

Alexandru Athanasiu a inițiat și susținut proiectul prin care s-a aprobat extinderea contractului, fără un necesar fundamentat. Dom’ Profesor a fost ani în şir invitatul Antena 3, penru a rostogoli minciuni despre statul de drept.

Lucrurile se leagă, Este îndeajuns să urmăreşti cu atenţie iţele din Dosarul Microsoft.

Share