home CORUPTIE, POLITICA Dosarul Colectiv. DNA cere pedeapsă mare pentru Piedone

Dosarul Colectiv. DNA cere pedeapsă mare pentru Piedone

Share

Procurorul DNA cere, în Dosarul Colectiv, condamnarea inculpaților Cristian Popescu Piedone și a celor trei funcționare din dosarul Colectiv, pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, la pedepse orientate spre maxim, adică de 14 ani.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Procurorul a cerut în instanță și acordarea despăgubirilor cerute de către victime. Tribunalul Bucureşti a început dezbaterile finale în Dosarul Colectiv, în care sunt judecaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

Procurorul DNA a acuzat faptul că fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și cele 3 funcționare ale primăriei au emis autorizație de funcționare pentru clubul Colectiv, fără autorizație de securitate la incendiu.

Inculpații au susținut că, în baza unor hotărâri de consiliu local, primarul și funcționarii trebuiau să țină cont la eliberatea autorizației de funcționare a clubului doar de avizele de mediu și sanitar-veterinare, nu și de autorizația de securitate la incendiu.

Procurorul DNA a prezentat mărturiile unor specialiști de la prefectură și primărie potrivit cărora Piedone și funcționarele trebuiau sa țină cont și de autorizația de securitate la incendiu.

Judecătorul care se ocupă de acest dosar, Mihai Bălănescu, a stabilit ca dezbaterile să aibă loc pe parcursul mai multor zile.

În aprilie 2016, dosarul ”Colectiv” a fost trimis în instanţă de Parchetul General, iniţial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul Bucureşti.

Share