home CORUPTIE, POLITICA Dosarul Belina. Audierile-maraton continuă în ritm susţinut

Dosarul Belina. Audierile-maraton continuă în ritm susţinut

Share

Tribunalul Bucuresti a audiat, intr-o sedinta care a durat sase ore, primii patru martori din dosarul Belina, caz in care este judecat fostul vicepremier Sevil Shhaideh.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Shhaideh este actual consilier al premierului Viorica Dancila, ca şi cum faptul că are un proces pe rol nu reprezintă un impediment major, relatează jurnalistul Ionel Stoica pe Ziare.com.

Judecatorul Bogdan Alexandru Dari a reiterat faptul ca termenele in acest caz vor fi de doua saptamani si a stabilit un calendar pentru audierea martorilor la urmatoarele doua termene, pe 8 octombrie si pe 22 octombrie.

Toti inculpatii au fost prezenti marti in sala de judecata, printre acestia: fostul vicepremier al Romaniei, Sevil Shhaideh (actual consilier al premierului Viorica Dancila), fostul presedinte al CJ Teleorman si fost deputat PSD, Adrian Gadea (in prezent secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii), si Ionela Stoian, fost director in cadrul Ministerului Dezvoltarii.

Dupa ce initial Gadea declarase ca vrea sa fie audiat la finalul procesului, avocatul acestuia a explicat ca a fost o neintelegere. Asa ca secretarul de stat urmeaza sa dea o declaratie de inculpat peste doua saptamani.

La termenul de marti au fost audiati patru martori, angajati in diverse institutii publice, implicati in procedura de adoptare a hotararii de guvern prin care insula Belina si Bratul Pavel, situate in albia minora a Dunarii, proprietate a statului, au trecut din administrarea Ministerului Mediului – prin Apele Romane, in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

La cateva zile de la acest transfer, insula si bratul au fost inchiriate firmei Tel Drum si transformate in locul favorit de pescuit al fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Share