Dosarul 10 August. Iohannis: Adevărații vinovați să fie trași la răspundere! VIDEO

Share

După dispariţia PSD de la butoane, Klaus Iohannis nu mai are nici o apăsare. în Dosarul 10 august, se pronunţă simplu, clar şi făţiş.

Iohannis a declarat că este important ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere, în Dosarul 10 august, adăugând însă că este “destul de rău că durează atât de mult”.

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă ar mai accepta-o pe Giorgiana Hosu la şefia DIICOT, în cazul în care ar putea da timpul înapoi, preşedintele a replicat că şi-ar dori să nu fi existat “abuzurile” din 10 august.

“Dacă aş putea să dau timpul înapoi, mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă care a considerat că este un lucru bun să îi bată şi să îi gazeze pe români şi să nu se fi întâmplat acele abuzuri din 10 august.

Dar ele s-au întâmplat, indiferent cât de mult ne-am dori sau indiferent cât de mult ne dorim să nu se fi întâmplat. Important e să se facă lumină. Şi, dacă durează mai mult, este destul de rău că durează atât de mult.

Dar, important pentru mine este ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere şi sunt convins că asta se va întâmpla. Am încredere în justiţie şi sunt convins că cei responsabili vor fi traşi la răspundere şi, până la urmă, asta contează”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, conform Agerpres.

El a afirmat că Giorgiana Hosu a luat o decizie bună, prin faptul că a infirmat parţial soluţia de clasare a Dosarului 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

“În primul rând, daţi-mi voie să constat că dosarul a fost întors pentru cercetări mai aprofundate – ceea ce este un lucru. Acum o săptămână m-a întrebat cineva ce părere am şi am spus atunci că, personal, mi-aş dori să se cerceteze mai în detaliu aceste lucruri. Persoana pe care aţi menţionat-o a decis retrimiterea dosarului pentru verificări mai amănunţite, ceea ce mi se pare un lucru bun”, a precizat şeful statului.

Share