home EVENIMENT, POLITICA Dosarul 10 august. Huliganii îşi recunosc vina şi cer sentinţe mai mici

Dosarul 10 august. Huliganii îşi recunosc vina şi cer sentinţe mai mici

Share

În Dosarul 10 august, cei 7 huligani judecati in dosarul furtului armei jandarmeritei Stefania Nistor au pledat astazi vinovati in fata unui magistrat de la Judecatoria Sectorului 1.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Cei 7 solicita sa fie judecati in procedura simplificata, iar pedeapsele lor sa fie reduse cu o treime, relatează Ziare.com. Este vorba de huliganii implicati in lovirea celor doi jandarmi, Cristian Felega si Stefania Nistor, si de tanarul care a furat arma.

Astfel, cinci persoane sunt judecate pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice: Laurentiu Gabriel Ilie, Claudiu Florentin Tanase, Tudor Alexandru Sutoiu, Ionut Liviu Cojoaca si Claudiu Mihai Dobre.

In acelasi dosar, Daniel Dumitru, tanarul care a furat pistolul Stefaniei Nistor, este judecat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma si tulburarea ordinii si linistii publice. Amicul lui Daniel Dumitru, Mihail Gabriel Cristoloveanu, care a tras cu pistolul furat pe un camp, este judecat pentru uz de arma fara drept.

“Recunosc faptele savarsite”

Un magistrat a citit marti, in sedinta publica, rechizitoriul procurorilor si le-a adus la cunostinta acestora ca pot da declaratii in cauza, dar ca declaratiile pot fi folosite si in defavoarea lor. Judecatorul a aratat ca se pot judeca in procedura simplificata, daca recunosc faptele, si ar putea beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime.

Toti 7 au fost de acord. Ei au dat cate o declaratie in fata instantei.

“Recunosc in totalitate faptele savarsite asa cum au fost descrise in rechizitoriu. Cunosc care sunt probele care au fost administrate in faza de urmarire penala si vreau sa fiu judecat in baza lor. Nu mai doresc administrarea de noi probe. Sunt de acord sa prestez munca neremunerata in folosul comunitatii in cazul in care voi fi gasit vinovat”, au spus pe rand cei 7 tineri.

Share