home CORUPTIE, POLITICA Dosarul 10 august 2018. Jandarmii se consideră acum victime!

Dosarul 10 august 2018. Jandarmii se consideră acum victime!

Share

Malin Bot relateaza ce declara jandarmii, în Dosarul 10 august, in fata instantei in care sunt judecati huliganii care au agresat jandarmi in timpul evenimentelor din 10 august 2018.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Acestia spun ca nu isi aduc aminte ca protestatarii pasnici au fost gazati.

„Un jandarm sustine in fata instantei ca, dupa 10 august 2018: ‘Nu mai pot sa dorm noaptea, parintii mei s-au imbolnavit si fetitele ma intreaba unde merg, cand merg la munca’. Evident, din cauza ‘protestatarilor agresivi’…

O spune cu tonul unui elev care a invatat prost o poezie.

Intrebat daca in Piata Victoriei, acolo unde a dat cu gaze Jandarmeria, a vazut copiii gazati, mamele cu bebelusi si bunicii cu nepotei de mana, jandarmul a raspuns sec: ‘Nu imi aduc aminte’”, relateaza Malin Bot.

„Nu am primit ordin de evacuare a pietei si daca exista, nu puteam sa il aud pentru ca era descarcat acumulatorul de la statie”, a fost o alta relatare ireala a unui jandarm.

Un alt jandarm a spus va a simtit o „instabilitate familiala generata de faptul ca trebuie sa ma prezint la acest protest si timpul petrecut cu copiii s-a diminuat. Mama este afectata. Copiilor li se spunea la scoala, de catre colegi, ca eu sunt jandarmul de la televizor…”.

Alte declaratii ale jandarmilor:

– In afara de sticlele incendiare, zburau obiecte necunoscute care faceau scantei la contactul cu solul.

– In privinta tunurilor cu apa stiu ca a fost folosita apa doar la stingerea incendiilor

– Nu ne-a dat nimeni ordin, nu lua nimeni decizii. Aveam misiunea sa mergem inainte. Nu era nimeni din terasament in pozitia sa ia decizii

In dosarul agresarii celor doi jandarmi, la mitingul din 10 august din Piata Victoriei, au fost trimis in judecata sapte persoane de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Acestea au fost deferite justitiei pentru ultraj, nerespectarea regimului armelor si munitiilor – intrucat femeii jandarm i-a fost furata arma, uz de arma fara drept si tulburarea ordinii si linistii publice,

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in 10 august, in timp ce se aflau in public, in Piata Victoriei din Bucuresti, sector 1, in timpul unei manifestatii de protest, cinci dintre inculpati, alaturi de alte persoane, au agresat doi subofiteri de jandarmi aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, aplicandu-le lovituri cu pumnii si picioarele in diferite zone ale corpului.

Totodata, prin actiunile violente comise asupra persoanelor vatamate, inculpatii au tulburat ordinea si linistea publica, creand un puternic sentiment de teama numeroaselor persoane prezente la manifestatia de protest.

„In imprejurarile descrise mai sus, un alt inculpat a sustras uneia dintre persoanele vatamate arma din dotare cu incarcatorul aferent. A doua zi, acesta a mers impreuna cu un alt inculpat, pe un teren situat in apropierea localitatii Petrachioaia, jud. Ilfov, unde au executat doua focuri de arma”, mai spun procurorii.

Share