Disoluţia PSD se amplifică. Care sunt chiar acum ultimele evoluţii

Share

Zilele devin tot mai fierbinți în zona social-democraților. Disoluţia PSD se amplifică. Scăpat de grija problemelor cu Justiția, fostul prim-ministru devine tot mai atractiv pentru nemulțumiții din PSD, susţine Denisa Miron. În acest moment, partidul este condus dictatorial de Liviu Dragnea este în sevraj.

Partidul Sinuciderii Dragniene intră în hemoragie de membri. Cine pleacă

Sursa citată dă ca “iminentă plecarea din partid a unui grup de aproximativ 9 senatori și până la 13 deputați”. Foarte posibil, se va forța constituirea unui grup parlamentar distinct în ambele camere ale Parlamentului.  Vor fi însă foarte posibil probleme de legislație și se va ajunge destul de probabil la Curtea Constituțională.

Întâmplările din ultimele zile arată însă o altă față a exodului spre Pro Romania. ”Ca să știți și voi din presă, că se spun tot felul de bazaconii, din PSD nu se pleacă din dragoste pentru Ponta, ci din ură față de Dragnea!”, a spus foarte plastic un important senator al PSD, sub protecția anonimatului.

Disoluţia PSD, dinspre Clubul Diplomaţilor

Acum câteva zile, a avut loc o reuniune foarte importantă la Clubul Diplomaților. Totul – cu ocazia zilei de naștere a fostului ministru al Culturii, Lucian Romașcanu. Potrivit unor surse, pe tot parcursul evenimentului ”s-a vorbit doar despre situația foarte nasoală din partid”, egală cu disoluţia PSD.

S-au discutat diverse variante, care mai de care mai îndrăzneţe. Culminând cu o propunere de plecare masivă din partid, pentru a-l forţa pe Liviu Dragnea să demisioneze din fruntea PSD. Dar și să îl izoleze pe el alături de baronii rău-famați.

Se dorește identificarea lui Dragnea și a celor apropiați lui cu pozițiile retrograde, cu valorile care trebuie abandonate. Cu vremurile in care baronii întruchipau chintesenţa PSD-ismului. Grupul revoltaților de la Senat, din Partidul Sinuciderii Dragniene, a venit cu o idee inedită: plecarea spre Pro România.

Ecaterina Andronescu, în pole position

Ecaterina Andronescu ar urma să fie candidatul alegerilor prezidențiale din partea partidului lui Victor Ponta. Ideea ar putea prinde și nu ar trebui exclusă, din moment ce fostul premier a anunțat clar că el nu va candida în 2019. Senatorul PSD este unul dintre social-democrații cu cea mai mare notorietate și favorabilitate.

În aceste condiții, ar rupe destule simpatii de la PSD și ar prefigura un alt tip de personaj feminin la vârf. Aceasta în contrast total cu actualul premier, care pare să nu întrerupă șirul gafelor monumentale relatate din belșug de presă.

Că lucrurile sunt destul de problematice în sânul social-democraților reiese și din blocajul media instituit împotriva posibililor contestatari ai liderului suprem. Surse din cadrul mass-media centrală relatează de liste și nume interzise, cele mai proeminente fiind Ecaterina Andronescu și Codrin Ștefănescu.

Share