Detaliile sordide ale dosarului lui Sorin Oprescu

Share

Sorin Oprescu este, începând din aceste momente, arestat preventiv pentru 30 de zile la Beciul Domnesc. Vă prezentăm detaliile sordide ale dosarului său halucinant.

Aparat de bruiat mobílele. Banii de şpagă sub pernă

Unul dintre denunţători i-ar fi dat mită lui Sorin Oprescu un milion de euro, defalcate în tranşe eşalonate în cursul a 20 de vizite acasă la primarul general. Ca să fie sigur că nu este prins cu şpaga, Oprescu bruia cu un aparat semnalul terminalelor de telefonie mobilă din aria de acoperire, când vorbea acasă la el despre primirea şpăgilor. Mita era lăsată sub o pernă de pe canapeaua primarului general.

Martor în dosarul lui Sorin Oprescu, conform referatului DNA:

Referitor la modul in care avea loc remiterea, (…..) a învederat ca prima data dupa ce a luat mita (…..) a fost cea care i-a stabilit o intalnire la (…..) cu Oprescu. In ziua si ora indicate de (…..)(ora 22-23), primarul a ajuns la acel imobil dupa (…..), indicandu-i celui din urma sa-si lase telefoanele mobile in bucatarie. Acesta din urma i-a aratat banii pe care ii avea asupra sa (10.000 euro dintr-o mita de 15.000 euro), intr-o punga de carton, tip punga de cadou, iar primarul, prin ridicarea unei perne ornamentale aflate pe una din cele doua canapele din living, i-a indicat sa-i puna banii acolo, ceea ce (…..) a si facut. Inculpatul Oprescu a spus simplu ‘Multumesc’, dupa care l-a intrebat pe (…..) ‘Alte probleme?‘ si, cum raspunsul celui din urma a fost negativ, intalnirea s-a terminat.

Nume de cod: “câmp” şi “ţară”

Pentru a stabili întâlnirile de primire a şpăgii, făptuitorii uzau de un limbaj abstract, abscons, plin de suprasimboluri complicate cum numai intelectualii de rasă şi chirurgii pot să folosească: numele de cod “câmp” şi “ţară”.

Peste 120 de funcţionari din Primăria Generală au fost şi sunt în continuare audiaţi de către DNA.

“Te-am şpăguit printre morminte!”

Dacă îi dădeai mită onorabilului primar general, timpul de aşteptare (parcă vorbim despre timpii de aşteptare a TIR-urilor în vămi…) scădea dramatic de la 4 – 5 ore la 3 – 5 minute. Se lucra uns la virarea de credite cu… ce instituţie crede onorabilul cititor? Ţineţi-vă bine, e ameţitor: Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU). Noi înţelegem că medicii sunt fiinţe cinice, pentru că văd zilnic ceea ce noi vedem de două ori în viaţă, dar atâta nesimţire mai rar!

Pe holurile DNA, Sorin Oprescu întreba dacă banii au fost însemnaţi. Au fost însemnaţi şi înseriaţi, blembeleule, pentru că ţi s-a făcut un flagrant şi ai fost prins… Stăteam şi te aşteptam ca pe Moise cu tablele legii, să ne dai buletinele cu starea de sănătate a seniorului Corneliu Coposu. Acum, ţi-a ajuns funia la par.

Fostul şofer al lui Sorin Oprescu, numit Grenadă

Fostul şofer al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a fost şi el reţinut de procurorii DNA. Acesta se numeşte Cristian Stanca şi în timpul liber i se spune Grenadă, fost angajat în Primăria Capitalei. Stanca a fost reţinut pentru complicitate la luare şi dare de mită, dar şi trafic de influenţă.

A primit bani să nu-l dea afară funcţionari corupţi

Oprescu ar fi primit de nouă ori 20.000 – 30.000 de euro ca să nu dea afară subalterni despre care primise reclamaţii că luau mită. Din ancheta procurorilor DNA rezultă că între anii 2013 şi 2015 Sorin Oprescu ar fi luat mită cam un milion de euro, pentru lucrări de asfaltare şi apă-canal.

Oprescu: Nu suntem toţi neam de hoţi şi derbedei

Evident că nu, există unii dintre noi care muncim ca nebunii pe daiboj, ca să se lăfăie de-alde Oprescu şi să mintă cu neruşinare presa. Jurnalista Ioana Răduca de la Antena 3 l-a intervievat chiar vineri pe Sorin Oprescu. Iată ce spunea tupeistul ăsta:

Nu suntem toţi neam de hoţi şi derbedei. Toata lumea crede că toţi din administraţia locală sunt hoţi, că toţi iau 10% – 15%. Eu n-am avut nici o obligaţie să dau la partid (…) Mi-au verificat contul, mi-au spus că am proprietăţi, nu am proprietăţi. Şase luni m-a linşat Diaconescu pe OTV, au verificat şi nu era aşa. Am câştigat şi procesul.

Mă sperie balanţa Justitiei legată la ochi. Vezi de cele mai multe ori că balanţa nu e în echilibru şi te sperie pe tine, ca individ. Te sperie neşansa, fiecare om are partea lui ascunsă, dar de aici şi până la fapte.. delaţiunea a ajuns un sport naţional. Cozile de la DNA nu miros a bine, alunecăm în partea cealaltă.

Share