Desfăşuraţi în coasta Rusiei. 3.500 de militari americani sunt aici

Share

3.500 de militari americani sunt desfăşuraţi de EUCOM în coasta Rusiei. EUCOM este Comandamentul american al forţelor armate americane. Brigada a 3-a de blindate a fost desfăşurată în Polonia.

Comandantul EUCOM: Brigada blindată americană din Polonia, semnificativă

Sosirea recentă în Polonia a Brigăzii a 3-a de blindate din cadrul Diviziei a 4-a de Infanterie “marchează un moment important în descurajarea și apărarea europeană“. Este declaraţia generalului de armată Curtis M. Scaparrotti, comandantul Comandamentului armatei americane din Europa (EUCOM).

Scaparrotti este numărul doi în Comandamentul suprem aliat NATO din Europa. El a comentat mutarea brigăzii din Fort Carson, Colorado, prin Germania, în Polonia, pentru Operation Atlantic Resolve.

Aș dori să le mulțumesc aliaților noștri și să îi felicit pe acest moment istoric“, a spus Scaparrotti. “Infrastructura europeană și sprijinul integrat au permis ca militarii noaştri să fie rapid desfăşuraţi pe poziţii, pentru a descuraja agresiunea rusă“.

Desfăşuraţi în Europa de Est, alături de aliaţii europeni

Brigada americană “se alătură militarilor deja desfăşuraţi în forţa de reacție și de securitate. Scopul este să vedem armata noastră pe front, integrată cu forțele navale ale Statelor Unite ale Americii, cu cele ale aliaților și partenerilor noștri“, a spus generalul.

Sosirea celor 3.500 de soldați desfăşuraţi și a echipamentelelor marchează începutul prezenței unei astfel de unități în Europa de Est.

European Reassurance Initiative

Acest efort este parte a European Reassurance Initiative (trad. rom. mot à mot: Inițiativa Europeană Calmarea), pentru a menține prezența persistentă, prin rotație, aeriană, terestră şi maritimă a forţelor NATO în Europa Centrală și de Est“, a spus un oficial EUCOM.

Din Bremerhaven, Germania, brigada a ajuns în Polonia, pe post de convoi militar. Militari și echipamentele lor vor fi ulterior desfăşuraţi în întreaga regiune, pentru antrenament și exerciții cu aliații europeni.

Operation Atlantic Resolve este un angajament bilateral de securitate. Acesta nu este o parte a NATO și a eforturilor sale, potrivit comunicatului EUCOM. Operation Atlantic Resolve este o demonstrație a angajamentului continuu al SUA pentru securitatea colectivă.

SUA doreşte consolidarea păcii durabile, după intervenţia rusă în Ucraina

Aceasta, printr-o serie de acțiuni menite să-şi asigure aliații și partenerii privind dedicarea Americii pentru NATO. Este voirba despre consolidarea păcii durabile în regiune, în urma intervenției ruseşti în Ucraina.

Începând din aprilie 2014, Armata Statelor Unite din Europa a condus eforturile forțelor terestre în numele armatei SUA. Efortul militar a fost pus în practică prin activități continue.

Acestea sunt operaţiuni multinaționale de antrenament și cooperare în domeniul securității. Toate au fost realizate cu aliații și partenerii din Europa de Est.

Share