home EVENIMENT, POLITICA Derdeluş, pe 6 decembrie. PSD ajunge pe locul trei în intenția de vot

Derdeluş, pe 6 decembrie. PSD ajunge pe locul trei în intenția de vot

Share

Dincolo de toate învăluirile şi împachetările politice pe care le face, realitatea este că PSD se află într-o situaţie foarte dificilă.

Acesta este motivul pentru care face trei lucruri: goarna politică tare; aruncarea de false sondaje politice, pe surse, la website-uri credibile; atacul gongoric al instituţiilor statului, controlate de adversarul politic principal, PNL.

Rezultatele unui sondaj, realizat la comanda USR PLUS, arată că PSD este pe acelaşi loc cu USR PLUS, ambele fiind cotate cu 23%. Pe locul întâi s-ar afla PNL, cu 30%.

USR PLUS a crescut cu două puncte față de luna august, în timp ce PSD stagnează.

Pro România se clasează pe locul patru, cu 8% intenție de vot, iar PMP pe locul cinci, cu 5% intenție de vot.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-17 octombrie, telefonic și online, de o companie de cercetări, la comanda USR PLUS.

Marcel Ciolacu a cerut din nou, înainte de ședința conducerii PSD, ca alegerile să fie amânate. Este clar de ce anume.

„Președintele României ar trebui să cântărească foarte bine oportunitatea alegerilor pe 6 decembrie și să asculte sfatul specialiștilor. Din câte am văzut, teoria președintelui este de a ține, indiferent de câți morți avem pe zi și indiferent câte infectări, aceste alegeri.

Eu aștept astăzi, ora 13,00, să vedem dacă nu cumva astăzi s-a depășit pragul de 6.000 de infectări. Dacă noi mai vorbim de alegeri și, peste o săptămână, de campanie electorală, țînând cont că avem 6.000 de infectări pe zi, înseamnă că ceva nu funcționează în statul român, ori președintele și PNL-ul și actualul Guvern au alte priorități decât prioritățile românilor, care reprezintă în acest moment Sănătatea. Părerea mea este să ascultăm ce spun specialiștii”, a afirmat Ciolacu, la sediul PSD.

El a reafirmat că PSD este pregătit de alegeri.

„Din punctul nostru de vedere, specialiști trebuie să iasă și să spună dacă este oportun sau nu. Specialiștii au zis în felul următor: nu ziua votului este problema mare, campania electorală. Peste o săptămână vom intră în campania electorală. Cum poți cu o campanie electorală să stopezi un trend ascendent?

Este o aberație. Poate doar domnul Orban găsește o soluție, cu Iohannis. Noi nu avem o problemă cu data alegerilor, noi avem o problema cu prioritățile românilor. Prioritățile românilor acum sunt Sănătatea, nu alegerile.

Când ai 6.000 de infectări pe zi, cum oprești acest trend ascendent? Cu campanie electorală? Întrebați-l pe Orban, că el este responsabil cu organizarea alegerilor. (…)

Important este ce prioritate avem acum: stopăm acest trend ascendent de infectări sau continuăm să-l multiplicăm, numai de dragul de a avea alegeri, că așa vrea Iohannis? Asta este întrebarea”, a spus liderul PSD.

Share