Demisia lui Petraeus, legată de moartea lui Chris Stevens?

Share

Business Insider informează că Stevens, fostul ambasador în Libia al Statelor Unite, ar fi putut să aibă legături cu teroriştii sirieni:

Există dovezi tot mai multe că agenţii americani erau cel puţin avizaţi asupra armamentului greu care este mutat din Libia la rebelii sirieni jihadişti.

În martie 2011, Stevens a devenit oficialul american menit să ţină legătura între autorităţile americane şi acea parte din opoziţia libiană care era oficina al-Qaeda, colaborând direct cu Abdelhakim Belhadj, din Grupul Libian Islamic de Luptă, organizaţie teroristă care acum a fost desfiinţată, din care unii luptători se spune că ar fi participat la atacul asupra lui Chris Stevens

La momentul la care David Petraeus şi-a dat demisia, în aparenţă pentru o poveste d’amor cu o blândă tovarăşă din sistem, el urma să depună mărturie sub jurământ în faţa comisiei de anchetă a Senatului… exact asupra atentatului de la Benghazi.

Lucrurile nu sunt însă chiar aşa de simple. Un interesat ar putea să se delecteze cu savurarea complexităţii lor. Să observăm acum doar că în serviciile secrete occidentale nu lucrează îngeraşi trandafirii cu aripi diafane.

Share