home POLITICA De la Holdevici la Revolutie, prin trupul mandru al SRI

De la Holdevici la Revolutie, prin trupul mandru al SRI

Share

Irina Alice Holdevici era angajat al Uzinei Textila Grivita, pe post de psiholog. Va dati seama cata nevoie aveau textilistele de un psiholog, printre scame, vopsele de tricotaje si razboaie de tesut mecanice?

foto: Sergiu Simion – Jurnalul unui psiholog

fotoinfo: “Citim in presa locala ca, la initiativa Colegiului Psihologilor din Romania si a Asociatiei PRO-PSI (presedinte psiholog Anghel Ilie Gradinaru), psihologii din întreaga ţară s-au adunat, începând cu 26 mai, în staţiunea Venus din judeţul Constanţa, pentru a participa la conferinţa intitulată „De la cunoaştere la intervenţie în psihologie”. Sa vedem ce au mai optimizat aici si cum au intervenit onor psihologii romani. Printre altele, aflam ca s-au inmanat trei premii de excelenta: 1. prof. univ. dr. Irina Holdevici, pentru întreaga activitate[…]”

In timpul liber, se pare ca Holdevici dadea cu ciocul pentru Securitate. Dand astfel, a aflat ca in uzina era o celula FSN. Care FSN, sau Consiliu al Salvarii Nationale, pregatea lovitura de stat contra lui Muba Ghaddafi Nicolae Ceausescu.

A dat cu ciocul. Rezultatul a fost spectaculos. Nu numai ca dupa Rivulutie nu i s-a intamplat nimic (facea parte din oastea nevazuta a celor care au tinut tara in loc, in felul ei, pentru ca nu avea nici un interes sa se afle cu ce s-a ocupat, ci, din contra, dorea sa fie un cetatean onorabil, intr-o Romanie putreda pana in maduva oaselor), dar a devenit profesor de psihologie la Academia Nationala de Informatii din anul 1995.

Acum este un eminent psiholog roman si, pe de alta parte, generaleasa in rezerva, din corpul mandru al SRI. Cand a avansat in grad? De cand a inceput cariera sa militara? Cum?

Daca nu ar fi existat CNSAS si dosarele sale (acum intelegem mai bine ce ne spun fortele reactionare – ca trebuie sa uitam trecutul si sa privim inainte, spre viitor; aha, sa uitam trecutul, ca sa nu aflam ce ticalosii au facut exact cei care vor sa il uitam), probabil ca nu am fi aflat niciodata ca doamna psiholog stia ce punea la cale FSN cel putin din toamna anului 1989. Le facuse anamneze tesatoarelor de la Ambasada Frantei. Acum stim.

Ce senzatie de incearca? De scarba.

Share