China trimite vechicule blindate impotriva ziaristilor de la Olimpiadă

Share

Sursa: wats-ur-opinion.blogspot.com

Regimul chinez a trimis blindate pentru a supraveghea jurnalistii din Beijing, conform mai multor ziare internationale printre care si Daily Telegraph.

Masura, care arata nepasarea regimului comunist de imaginea pe care o produce, a fost precedata de o scrisoare trimisa tuturor editorilor din China, continind 21 de reguli care trebuiesc urmate in transmiterea stirilor privind Jocurile Olimpice.

Scrisoarea, care a ajuns in mina ziaristilor de la Daily Telegraph pune un accent deosebit pe relatiile cu strainii, si interzice in mod deosebit orice stire care „ar subtibet_chinese_tanks pmina unitatea nationala”. Unele dintre cele 21 de reguli se refera la interzicerea transmiterii de stiri sensibile pentru autoritati, in special cele legate de eventuale proteste pro-Tibet sau pro Falun Gong.

Vehiculele blindate, stationate la ambele capete ale Centrului de Presa sunt numai una dintre masurile extreme impuse de regim. De curind regimul chinez a postat puncte de control dotate cu mitraliere in mai multe zone cheie din Beijing, inclusiv la intrarile Centrlului de Presa.

Citeste articolul complet pe Epoch Times

Share