De ce să apelezi la o agenție imobiliară atunci când ai imobile și clădiri de vânzare

Share

Poate că de departe se crede că a vinde un imobil, un teren sau o clădire pe cont propriu este destul de ușor. De aproape însă lucrurile se complică. Piața imobiliară a crescut foarte mult în ultimii ani. Asta pentru că experții în domeniu au știut cum să procedeze pas cu pas raportându-se la vremurile actuale, la fluctuațiile de pe piață și așa mai departe.

Sunt însă voci care spun că pentru a vinde un imobil nu ai nevoie neapărat de un agent imobiliar. Până la urmă de ce să dea un comision în plus, dacă ei pot face treaba în locul lor? Cât de greu este să vinzi un imobil? Atât timp cât nu știi cum merge piața, care sunt cerințele prețurile sau nu ai minime cunoștințe despre partea juridică, atunci totul devine foarte greu. Iată deci de ce ar trebui să apelezi la un agent imobiliar atunci când ai imobile si cladiri de vanzare.

Ce poți face greșit atunci când vrei să vinzi pe cont propriu

Să o luăm cu începutul. Dacă te gândești să vinzi un imobil pe cont propriu trebuie să conștientizezi faptul că va trebuie să aloci foarte mult timp pentru acest lucru. Dacă un client te sună pentru că vrea să vadă acel imobil, indiferent de treaba pe care o ai sau locul unde mergi, tu trebuie să te prezinți. Chiar dacă este în interesul tău, nu poți pleca de fiecare dată de la job sau din alte întâlniri importante.

Dacă imobilul pe care vrei să îl vinzi are o valoare sentimentală pentru tine, fără să vrei vei deveni subiectiv și vei face o supraevaluare a prețului. Asta înseamnă că probabilitatea ca potențialii clienți să îți cumpere acel imobil este destul de mică.

Până acolo însă, trebuie să te gândești cum vor afla potențialii tăi clienți despre faptul că vrei să vinzi un imobil sau o clădire? Va trebui să publici pe site-uri specifice anunțul tău. Însă, cu siguranță nu vei dori să promovezi anunțul și vei publica pe site-urile gratuite. Nu este greșit însă, portofoliul de clienți va fi unul redus.

În ceea ce privește partea juridică, sunt momente în care va trebui să intervină un notar sau un avocat, iar dacă nu ai experiență în acest lucru, s-ar putea ca vânzarea ta să stagneze.

De ce să apelezi la o agenție imobiliară

Pentru că toate problemele de sus nu vor mai exista. O agenție deja cunoscută pe piața din România este Gaminvest cu pagina oficială gaminvest.ro.

Apelând la un agent imobiliar de aici, lucrurile se vor simplifica foarte mult pentru tine. În primul rând, nu mai trebuie să investești din timpul tău. Cei de la Gaminvest se vor ocupa de toate negocierile, întâlnirile cu clienții atunci când tu nu ești. În al doilea rând, un agent imobiliar va rămâne întotdeauna obiectiv. Îți va face o evaluare amănunțită pentru ca tu să poți vinde la un preț corect, nu supraevaluat. În al treilea rând, îți va promova anunțurile și nu doar pe site-urile gratuite astfel, încât portofoliul de clienți să fie cât mai mare. Nu în ultimul rând, cei de la Gaminvest se vor ocupa și de partea juridică.

Așadar, beneficiile de a apela la o agenție imobiliară sunt mult mai avantajoase decât să vinzi pe cont propriu.

Date de contact:
+4 0359 481 084
contact@gaminvest.ro

Share