home POLITICA De ce îl voi vota pe Liviu Negoiţă

De ce îl voi vota pe Liviu Negoiţă

Share

Ei, şi pentru că tot s-a terminat campania electorală pe tembelviziuni, înseamnă că ea poate să continue pe Internet, nu?

Octav Ganea, Mediafax

Cine crede că m-a plătit Liviu Negoiţă ori a intrat acum pe acest website, ori nu a înţeles nimic din ce scriu eu aici de câţiva ani. Rândurile care urmează sunt pentru cei ce stau în Sectorul 3, sunt lipsiţi de interese politice şi au bună-credinţă.

Acum opt ani, cel mai mare sector al Capitalei, Sectorul 3, era părăginit ca un hipiot care nu s-a mai spălat, tuns şi bărbierit de mulţi ani, în curs să devină din hipiot boschetar.

Primar era Eugen Pleşca (PSD), cel care recunoscuse de peste un an cel puţin că a fost securist de servicii secrete externe. Să ne înţelegem: faptul că ai făcut documentare informatică pe Carlos Şacalul nu înseamnă obligatoriu că eşti atât de incompetent, încât pe străzi miroase a pipi şi parcurile sunt maidane insalubre.

foto: Aici a fost ceea ce în Sectorul 3 se numeşte şi “Părculeţul Crimei”, de pe vremea lui Pleşca. Poza a fost făcută de mine în primăvară

Azi, Sectorul 3 este cel mai frumos dintre cele şase ale Capitalei.

Meritul îi aparţine acestui excelent administrator, numit Liviu Negoiţă, care a avut modestia şi lipsa de ego să nu fie văzut pe televizor, în toţi anii mandatului său, decât de atâtea ori câte pot fi numărate pe degetele de la o mână.

În schimb, faptele vorbesc de la sine. Am stat lângă un maidan insalubru poreclit parc, în care un vecin de-al meu a fost împuşcat pentru că a fost confundat. În amndatul lui Pleşca. Acum, acolo este una dintre gurile de oxigen ale cartierului Titan, Sectorului 3 şi Capitalei.

foto: una dintre fântânile din Parcul Cuza, pentru care Liviu Negoiţă a fost hulit mult şi pe nedrept

Pe o latură a acestui parc a fost inaugurată de curând o şcoală de muzică pentru copii supradotaţi în acest domeniu.

Aşa că foştii mei vecini vor avea ocazia să-şi trimită poate copiii să înveţe vioara şi pianul în această unitate de învăţământ, foarte aproape de ei.

Am stat de vorbă cu oameni care mi-au povestit cum vin foşti bucureşteni stabiliţi prin Occident şi cer taximetriştilor să-i ducă să vadă Sectorul 3, apoi spun că aşa ceva nu au văzut nicăieri sau că au văzut în Paris sau Viena.

foto: YouMago Altă fântână a lui Negoiţă. Superbia ce se vede e înspre bd. Liviu Rebreanu

Un parc imens, Parcul Cuza, se întinde de la bd. Baba Novac la bd. Camil Ressu şi de la şos. Câmpia Libertăţii la bd. Nicolae Grigorescu.

Acum toate străzile din sector sunt brici. A, şi pe mine mă deranjează opritoarele de viteză, ce te obligă să schimbi într-a doua şi să calci ambreiajul până la blană o dată la zece metri, pe străzile secundare, dar la asta mai lucrăm.

foto: 100eyes Fântâni şi rânduri de trandafir în Parcul IOR

Şi, mai ales: aş vrea ca Sorin Padoc Oprescu să dea socoteală pentru miş-maş-ul făcut împreună cu cele cercuri de interese în vecinătatea Parcului Cuza, retrocedat unor fantome în spatele cărora se află clona nereuşită a actualului primar, ce şi-ar dori să facă aici niscaiva imobiliare şi să distrugă astfel frumosul nostru parc, azi mai frumos decât Herăstrăul.

Finalmente, acum este vorba între a alege un mafiot şi un om serios. Este vorba a ne aduce aminte ce jalnic arăta această regiune a Capitalei şi cum ne invidiază acum drum-tăbărenii şi floreştenii, pe care înainte îi priveam cu jind.

foto: 100eyes Este imposibil să ai o imagine de ansamblu a acestui parc (Cuza, IOR sau Parcul Titan, cum i se mai spune), ca fotograf amator, pentru că este prea mare şi chiar dacă îl vezi cu ochiul liber dintr-unul dintre blocurile bine plasate din jurul său, nu poţi încadra cu nici un obiectiv foto sau video. Ar trebui probabil să te sui într-un avion.

Au poate să remarcăm că, după Liviu Negoiţă, toţi ceilalţi primari ai Capitalei au preluat modelul acestuia, făcând practic investiţii analoge, însă cu rezultate mai slabe. Cu excepţia Sectorului 2, unde Onţanu a mizat pe altceva: izolarea termică a blocurilor. Dar cele 800 de blocuri neizolate din Sectorul 3 oricum vor fi gata până la sfârşitul anului.

Aşa că ştim pe cine trebuie să votăm.

Citeşte şi
Tehnocratul Robert Cazanciuc aproape ministru al Justiţiei

Se spune că e finul lui Victor Ponta. Interesantă filiaţie Maior - Ponta - Cazanciuc,

Telenovela MRU. Ce nu am aflat de la premier

Problema este: după ce iese preşedinte al României, ce va fi Mihai Răzvan Ungureanu? Că

TRANSCRIPT Mihai Răzvan Ungureanu: Mă doriţi preşedinte?

MRU către Crin Antonescu: "Domnule preşedinte, vă rog să mă invitaţi la şedinţa Biroului Permanent

Cârlanul nărăvaş şi cocostârcul trist tras de sfori

Morala fabulei e astfel: niciodată nu vei reuşi sã pui să tragă împreună la aceeaşi

Felix Tătaru: “De ce să iau şpagă? Eu iau banii pe firmă!”

Felix Tătaru a fost audiat ca martor în Dosarul Gala Bute. El a fost întrebat,

Cocoş i-ar fi dat personal bani negri lui Vasile Blaga. Traian Băsescu ştia?

Cocoş, omul de afaceri şi fostul soţ al Elenei Udrea, susţine că ar fi finanţat

Elena Udrea îşi dă în gât pe Facebook foştii colegi de cabinet

Elena Udrea stă, ca la Adunaţii Copăceni în bătătură, pe marginea şanţului şi aruncă undiţe

Noul PNL se pregăteşte să preia guvernarea. E bine că o face?

Noul PNL se pregăteşte să preia guvernarea de la PSD prin luna martie sau aprilie

Nuţi din Pleşcoi şi unitatea Dreptei

Imediat după alegerile europarlamentare, scriam că Operaţiunea "Un partid pentru Nuţi din Pleşcoi" a luat

Revista presei. Relansează oare PNDL / PLND / PLDN lupta politică?

  Crin Blaga şi Vasile Antonescu Noul partid care relansează lupta

Share