home EVENIMENT, POLITICA De ce a fost audiat la DNA Titus Corlăţean de-abia acum

De ce a fost audiat la DNA Titus Corlăţean de-abia acum

Share

Sunt aproape 11 luni de când au avut loc alegerile şi frânarea de către PSD a votului Diasporei. Corlăţean a fost audiat la DNA. E târziu? E complex.

Timp de trei săptămâni Dosarul Diaspora a fost instrumentat de Parchetul General. Sunt 10 luni de când DNA instrumentează acest dosar. Foarte mult. Credem că DNA pregăteşte un cutremur major şi că implicaţiile sunt multiple.

Un număr imposibil de determinat de români din străinătate nu a putut să voteze la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014. Sunt două versiuni: una – a proastei organizări; a doua – a boicotării intenţionate a votului de către organizatorii acestuia. Aceasta cercetează procurorii DNA acum.

Există cel puţin patru oameni care par direct implicaţi în încercarea de stopare a votului Diasporei: Victor Ponta, Theodor Meleşcanu, Titus Corlăţean şi Liviu Dragnea.

Titus Corlățean a ieșit din sediul DNA după patru ore de audieri, cu o faţă de ghiozdan, de parcă fusese călcat de tren, în mod repetat, cu insistenţă, înainte şi-napoi.

Întrebat ce a discutat cu procurorii, Titus Corlăţean nu a dat detalii şi nici nu a făcut cu ochiul în manieră Adrian Năstase, cum procedează când e relaxat:

Am făcut o declarație detaliată, conform procedurilor în vigoare. Am răspuns la ceea ce avea datoria să întrebe procurorul de caz și la toate detaliile solicitate. Ceea ce am avut ca și conduită un an de zile, necomentând public și respectând regulile și procedurile, voi face și acum, până la soluția procurorilor.

Bla. Blabla. La intrare:

Titus Corlăţean» Am venit, discut cu procurorii și vedem.
Jurnalişti» Este Dosarul Diaspora?
Titus Corlăţean» Da.

Ceea ce trebuie să înţelegem este că Dosarul Diaspora ar putea să fie instrumentat de procurorii DNA cu fapte penale de la începutul anului 2014 şi chiar dinainte. De când Ponta şi acoliţii lui au pus la cale boicotarea votului Diasporei.

La fel stau lucrurile şi acum. Aceiaşi oameni şi acoliţii lor pun la cale blocarea votului Diasporei anul viitor.

Share