home POLITICA Darius Vâlcov este consilier de stat în Cabinetul Vioricăi Dăncilă

Darius Vâlcov este consilier de stat în Cabinetul Vioricăi Dăncilă

Share

Darius Vâlcov a fost numit consilier de stat în aparatul propriu al prim-ministrului. Fostul primar din Slatina este trimis în judecată în două dosare de corupţie. Despre Vâlcov se spune că este cel care a lucrat la mai multe programe de guvernare PSD-ALDE.

Decizia a fost semnată de noul premier Viorica Dăncilă şi publicată marţi în Monitorul Oficial., informează News.ro

Vâlcov a pus plocon DNA încă 50 de tablouri

Darius Vâlcov, evaluator de elită al PSD

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei timp de două mandate, a fost membru al PDL. Apoi a trecut la PSD, fiind numit de acest partid ministru al Finanţelor. Vâlcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD. De asemenea, la raportul de evaluare a miniştrilor Cabinetului Grindeanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că Vâlcov “este bun”. Aceasta în iunie anul trecut, când era întrebat de ce lucrează la grupul parlamentar al social-democraţilor. Întrebat ce face mai exact Darius Vâlcov, liderul PSD a afirmat că “face bine”.

El a precizat atunci că Vâlcov a lucrat la elaborarea programului de guvernare. În mai 2015, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar, senator şi ministru.

Darius Vâlcov a primit bani de la patronul Tehnologica Radion

Darius Vâlcov este acuzat că, în perioada aprilie – decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar Minel Florin Prina, 2,5 milioane de lei.

Banii i-au fost daţi lui Prina, în cinci tranşe de câte 500.000 de lei, în municipiul Slatina. Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012- 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.

În luna iunie a acestui an, Darius Vâlcov a fost plasat sub control judiciar pentru instigare la dare şi luare de mită, cu interdicţia de a părăsi ţara, într-un alt dosar care vizează un funcţionar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt acuzat că a luat mită timp de trei ani de la o firmă controlată de către Vâlcov.

Share