Daniel Florea vrea să cumpere 30.000 de telefoane elivilor din Sectorul 5

Share

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a alocat o sumă consistentă pentru a cumpăra 30.000 de telefoane pentru elevii din sector.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

De asemenea, încă 3.000 de tablete pentru profesori, anunţă preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Ciprian Ciucu.

Florea susţine că banii sunt folosiţi pentru a-i ajuta pe elevi să înveţe de la distanţă, însă nu există nici aplicaţiile necesare, nici studiu de impact.

„Daniel Florea, primarul de la S5, trebuie legat. Ori că e nebun şi iresponsabil, ori că e corupt. Pentru că atât de prost nu ai cum să fii.

#DF vrea să ia telefoane de 300 de lei tuturor celor cca. 30.000 de elevi şi tablete de 1500 de lei celor cca. 3.000 de cadre didactice.

Ceasurile cumpărate anul trecut sunt deja nefuncţionale.

Justificarea care acoperă schema? e-learning.

Aplicaţie? Inexistentă. Curriculum adaptat la telefon? Nu există. Analiza de nevoi, dat fiind că mulţi copii din anumite şcoli au deja smartphonuri de sute de euro? Noup! Studiu de impact… Nu, doar mult bullshit. Şi o afacere bănoasă, o măsură inutilă şi o încercare de mituire a profesorilor din Sectorul 5.

Daţi mai departe, poate îl oprim pe nebun. A făcut şi în trecut prostii şi mai mari. Poate acum îl oprim…

PSDistii, toţi aceşti primari, parcă sunt făcuţi de aceeaşi mamă. O soră cu şase fraţi puşi pe prăduit”, a scris Ciucu pe Facebook.

Daniel Florea s-a ales deja cu un dosar penal pentru pomenile împărţite în Sectorul 5. Pe 25 martie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 anunţat că a deschis un dosar penal, în urma unei sesizări depuse de un partid, pentru zădărnicirea combaterii bolilor în legătură cu iniţiativa primăriei Sectorului 5 din Bucureşti de a distribui pungi şi pachete către locuitori, fără a le asigura însă voluntarilor implicaţi protecţia adecvată.

„La data de 25.03.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 s-a înregistrat dosarul penal având ca obiect denunţul penal formulat de un partid politic cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, constând în aceea că, începând cu data de 15.03.2020, reprezentanţii UAT Sector 5, împreună cu alte instituţii publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativă a Consiliului Local al Sector 5, au început să distribuie, fără nicio protecţie adecvată, respectiv fără respectarea normelor de igienă impuse de autorităţile statului, diverse pungi şi pachete către populaţia Sectorului 5, în scop electoral”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5.

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a distribuit zeci de mii de pachete  locuitorilor sectorului, în care se aflau dezinfectante şi pliante cu propria imagine. Pachetele au fost achiziţionate din bani publici.

Pe lângă gel dezinfectant, săpunuri şi şerveţele antibacteriene, în pachete se afla şi un pliant electoral cu primarul Daniel Florea, alături de medicul Adrian Streinu Cercel.

De asemenea, „voluntarii” din Primărie nu purtau echipamente de protecţie (mănuşi şi măşti sanitare).

Share