Daniel Breaz, senator PSD, îşi negociază trecerea la PNL

Share

Surse liberale susţin că senatorul PSD Daniel Breaz şi-a negociat cu PNL intrarea în acest partid. Liberalii au nevoie şi de parlamentari de la PSD pentru a avea cvorum luni, 24 februarie, la votul de investitură a Guvernului.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Daniel Breaz ar fi condiţionat intrarea în PNL de acordarea locului I pe listele pentru Senat în judeţul Alba, sau a locului al doilea pe listele de la Camera Deputaţilor.

Sursele politice susţin că Daniel Breaz a avut o întâlnire la Bucureşti, cu deputatul Florin Roman şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban.

De asemenea, acesta ar fi avut o altă întâlnire şi cu Mircea Hava, europarlamentar şi preşedinte al PNL Alba. Negocierile s-ar fi blocat însă la nivelul PNL Alba, acolo unde i s-ar fi cerut lui Breaz să intre în mecanismul normal de partid, să primească o zonă de care să se ocupe şi apoi să fie măsurat în sondajele interne ale partidului.

Abia apoi ar fi urmat să primească un loc pe listele la alegerile parlamentare. Se pare însă că acesta nu a acceptat. Mai mult, liberalii au făcut şi un sondaj pe care nu l-au făcut public, pentru a vedea dacă o eventuală candidatură a acestuia pentru Primăria Alba Iulia ar reprezenta un pericol pentru candidatul liberal.

Nici aceste rezultate nu au fost în favoarea social-democratului. Discuţiile cu senatorul PSD au fost confirmate şi de surse din organizaţia centrală a PNL care susţin că negocierile încă nu s-au încheiat mai ales că partidul are nevoie de parlamentari în perspectiva derulării procedurilor pentru organizarea alegerilor anticipate.

PNL îi poate promite un loc elegibil în alt judeţ, nefiind obligatoriu ca acesta să candideze în Alba. Breaz nu a raspuns pentru a exprima o poziţie în legătură cu negocierile la care ar fi participat. Daniel Breaz nu a fost niciodată în cele mai bune relaţii cu deputatul Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba.

Acesta din urmă nu l-a dorit pe locul I, în 2016, pe lista de la Senat, dar a cedat la intervenţia Ecaterinei Andronescu şi a altor reprezentanţi ai PSD Alba.

Share