home POLITICA Dăncilica Minciunica: România este lăudată şi de cei care o critică

Dăncilica Minciunica: România este lăudată şi de cei care o critică

Share

Premierul Viorica Dancila, căreia i s-ar putea spune Dăncilica Minciunica, a declarat, la Constanta, ca pro-european nu inseamna sa mergi in Parlamentul European si sa critici Romania, ci sa oferi salarii in tara egale cu ale muncitorilor din alte state membre.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Dăncilica Minciunica afirma cu Romania este laudata, inclusiv de ce care au criticat-o.

„Un vorbitor a spus ca trebuie reglate decalajele intre pensiile si salariile comparativ cu cele din alte state europene. De aceea guvernul a pus accent pe cresterea salariilor si pensiilor. PSD este pro- european. Masurile pe care PSD le ia sunt europene.

Ei spun doar la nivel declarativ ‘suntem pro-europeni’, dar in timp ce noi luam masuri ca din punct de vedere economic si social sa fim ca statele europene, ei merg in Parlamentul European si critica aceasta tara”, a declarat Viorica Dancila, la intalnirea cu pensionarii de la Constanta.

„Ei spun ca sunt pro-europeni dar vor sa taie pensiile si salariile, daca ajung la guvernare. Ce inseamna sa fii pro-european? Sa crezi ca statul tau merita sa fie tratat precum celelalte, sa creezi conditii sa nu mai fie nicio diferenta intre statele vechi si noi”, a mai spus Dăncilica Minciunica.

Premierul spune ca inclusiv cei care au criticat Romania au venit ulterior sa ceara sfaturi cu privire la masurile luate.

Criticile la adresa Romaniei, din ultimii doi ani, s-au axat in principal pe modificarile legilor justitiei, fiind acuzata incercarea de incalcare a statului de drept.

„Am fost tratati cu admiratie de state terte (ne.: pe perioada preluarii presedintiei Consiliului UE de catre Romania), admirati de presedintele Trump, dar cei care tipa ca sunt pro-europeni ne-au atacat din prima clipa.

Presedintele a spus ca nu putem acoperi presedintia rotativa a Consiliului UE, altii in PE ne-au criticat. Dar noi am mers mai departe si imaginea Romaniei a fost una buna.

Chiar si cei care ne-au criticat la inceput ne-au cerut sfaturi la finalul mandatului nostru. Romania este privita cu alti ochi, cresterea economica este apreciata de state vechi, parerea noastra a inceput sa conteze.

Vorbeam cu omologi din state membre care mi-au spus: ‘ati reusit sa cresteti pensii si salarii’. Am spus ca mai avem de facut pentru militari, mame si copii, pentru noi este importanta latura sociala. Oamenii au incredere in noi, iar fapul ca impreuna facem pasi importanti din punct de vedere economic, este cea mai mare multumire”, a spus Dăncilica Minciunica, la Constanta.

Citeşte şi
Ministrul Justitiei, condus de Ana Birchall, este singurul minister fara secretari de stat. Dancila refuza
Ioan Mircea Paşcu, fost europarlamentar PSD, sugereaza ca Viorica Dancila urmareste sa ocupe postul de
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu îi este teamă să se prezinte cu Guvernul
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă, la Palatul Cotroceni că remanierea guvernamentală
Premierul Viorica Dăncilă a fost apostrofata, in timp ce incerca sa faca o baie de
Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, declară că a avut o întâlnire cu preşedintele
Weini Li,  după plecarea Vioricăi Dăncilă din legislativul european, a rămas consilier la europarlamentarul PSD
Cum încalcă legea cei care strâng semnături pentru PSD? Neasigurându-se că datele celor care semnează
Premierul Viorica Dancila a reiterat joi, la Mioveni, ca va depune plangere penala impotriva lui
Viorica Dăncilă s-a lansat în noi declarații mai mult decât hazardate la adresa şefului statului,
Share