Dăncilă s-ar fi speriat de un raport din SUA pe efectele amnistiei/graţierii

Share

Viorica Dăncilă a adoptat atitudinea de tergiversare a amnistiei și grațierii sub presiunile partenerilor euro-atlantici, care nu sprijină proiectul discutat în ședințele PSD.

Conform surselor citate, în ultima săptămână, atât președintele Iohannis, cât și Viorica Dăncilă au primit un raport de la Washington, via Bruxelles.

Documentul atrage atenția asupra consecințelor grave ale preconizatei ordonanțe pentru amnistie și grațiere, care ar duce la destabilizarea statului de drept în România.

Dăncilă a văzut dimensiunile dezastrului. Le-o fi înţeles?

În acelaşi timp, raportul avertizează că girarea unei asemenea ordonanțe ar fi incompatibilă cu statutul de țară care deține președinția rotativă a Uniunii Europene.

În consecință, conform surselor citate, în baza parteneriatului euro-atlantic și în urma acestei poziționări ferme din partea aliaților, prim-ministrul este forţat să nu dea curs presiunilor politice ale baronilor din partid în favoarea amnistiei.

Lucru care-l va pune pe Liviu Dragnea într-o poziție extrem de delicată, începând chiar cu primele zile ale anului 2019.

Share