home EVENIMENT, POLITICA Dăncilă: Protestul din 10 august a fost o încercare de lovitură de stat

Dăncilă: Protestul din 10 august a fost o încercare de lovitură de stat

Share

Viorica Dăncilă insistă că protestele din 10 august au fost o tentativă de lovitură de stat și i-a comparat pe manifestanți cu Vestele galbene din Franța.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„În momentul în care se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. (…) Poate cei care erau în Piața Victoriei aveau dreptate, eu nu știu, că eram în concediu. Dar când se încearcă să se intre cu forța, acest lucru înseamnă anarhie”, a spus Dăncilă, la Digi 24.

Prezentă miercuri seară în studioul Digi24, Viorica Dăncilă a susținut din nou că protestele din 10 august au reprezentat o tentativă de lovitură de stat și i-a comparat pe manifestanți cu ”vestele galbene” din Franța. Premierul consideră că protestatarii au încercat să dea o lovitură de stat din cauză că au încercat ”să intre cu forța în Guvern:

”În momentul în care încerci să intri cu forța în clădirea Guvernului seamănă cu o lovitură de stat (…) „În momentul în care se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. (…) Poate cei care erau în Piața Victoriei aveau dreptate, eu nu știu, că eram în concediu. Dar când se încearcă să se intre cu forța, acest lucru înseamnă anarhie. Uitați-vă la ce s-a întâmplat cu vestele galbene în Franța! Li se permitea să intre în Guvern cu forța? Nicăieri nu se permite așa ceva. Dacă unii (jandarmi, n.red.) au avut exces de zel, Justiția îi va sancționa. Dar aceste sancțiuni trebuie să fie și de o parte și de alta. Cei care au făcut acest lucru trebuie să plătească, la fel cum trebuie să plătească și cei care au bătut-o pe jandarmeriță.

Întrebată fiind dacă procurorii pot continua cercetările eficient având în vedere că fostul ministru de Interne Carmen Dan a secretizat anumite documente vitale pentru anchetă, premierul a spus că nu crede că procurorii nu au acces la documente:

”Nu cred că procurorii nu au acces la aceste documente. Ministrul de Interne trebuie să facă tot posibilul pentru aflarea adevărului”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Citeşte şi
DIICOT preia Dosarul 10 august, după ce Parchetul Militar şi-a declinat competenţa în cauză. Astfel,
Lovitura de stat de la 30 decembrie 1947 este numită in istoriografia comunistă "proclamarea Republicii
Jurnalistul Ion Cristoiu comentează situaţia din Franţa şi protestele „vestelor galbene”, spunând că sunt efectul
Senatorul PSD Șerban Nicolae susține că a sunat-o pe Corina Crețu, menționând că intenționează să
Jurnalistul indepedent şi realizatorul de televiziune Marilena Rotaru scrie pe Facebook un autodenunţ. Într-o postare
Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans.
PSD-ALDE a pierdut orice control al raţiunii şi ar pregăti o nouă lovitură de stat.
Procesul ofiţerilor GRU Eduard Shishmakov (aka Shirokov) şi Aleksandar Popov, continuă la Podgorica, în Muntenegru.
Trag, acum şi aici, un semnal de alarmă asupra a ceea ce se va întâmpla
Să fie sintagma "lovitură de stat" depăşită în România, cum susţine Băsescu, sau "băieţii" din
Share