home POLITICA Dăncilă: Iohannis e vinovat ca s-au bătut interlopii în centrul Capitalei

Dăncilă: Iohannis e vinovat ca s-au bătut interlopii în centrul Capitalei

Share

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat ca a vazut ca, „din punct de vedere politic”, se destituie procurori sefi. „Vreau sa va spun ca, daca eu faceam acest lucru si ceream destituirea sefului DIICOT, era linsaj, dar, vedeti, si aici se foloseste dubla masura”, a spus Dăncilă.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Dăncilă a afirmat ca toti cei care au incercat puncteze politic tragedia de la Caracal „au gresit enorm”.

„Eu cred ca exista implicatie din partea institutiilor statului, cred cu tarie acest lucru, dar intr-adevar mai avem anumite lucruri pe care trebuie sa reglementam si unul dintre ele este faptul ca in acest moment eu nu am ministru la Ministerul Afacerilor Interne. (…) Sunt anumite lucruri care trebuiesc reglementate de oameni care trebuie sa dea dovada de responsabilitate”, a spus Dăncilă.

Ea a mentionat despre bataia din fata Parlamentului, spunand ca a chemat sa vada de ce nu s-a intervenit si i s-a spus ca „nu avem ministru”.

„Am cerut sa se faca un control si sa vedem de ce nu s-a intervenit. Sunt lucruri care s-au mostenit. Am vazut ca acum, din punct de vedere politic, se destituie procurori sefi…Vreau sa va spun ca daca eu faceam acest lucru si ceream destituirea sefului DIICOT era linsaj, dar, vedeti, si aici se foloseste dubla masura. Nu aveam voie si nici nu faceam acest lucru, pentru ca nu mi se pare normal. Eu nu spun, nu il cunosc pe seful DIICOT personal, nu am stat niciodata de vorba, nu stiu daca a fost bun sau n-a fost bun, trebuie sa ai niste motive si ce rezolva acest lucru”, a spus Dăncilă.

Procurorul-sef al DIICOT Felix Banila si-a anuntat miercuri demisia de onoare – solicitata luni de presedintele Klaus Iohannis – declarandu-se convins ca nu a esuat in indeplinirea atributiilor si afirmand ca acesta este pretul injust care trebuie platit pentru continuarea in bune conditii, fara presiuni, a activitatii DIICOT.

Share