home POLITICA Dăncilă – Iohannis, discuţie despre cine trebuie să plece din Guvern

Dăncilă – Iohannis, discuţie despre cine trebuie să plece din Guvern

Share

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și Președintele Klaus Iohannis au avut o discuție în particular, timp de 20 de minute, după consultările de la Palatul Cotroceni pe tema aplicării referendumului pe Justiție.

Întâlnirea dintre cei doi s-a desfășurat în contextul planurilor de largă remaniere guvernamentală ale Vioricăi Dăncilă, în campania de schimbare din funcții a tuturor celor numiți în funcții de Liviu Dragnea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

La ședința Comitetului Executiv al PSD, convocat pentru vineri pentru strategia moțiunii de cenzură care va fi depusă săptămâna viitoare de PNL, va fi abordat în cadrul ședinței și subiectul remanierii. Surse din conducerea PSD susțin că remanierea largă a Guvernului Dăncilă va fi amânată totuși până după moțiunea de cenzură, având în vedere că există riscul ca miniștrii care sunt pe lista neagră a schimbărilor să fie supărați și să voteze în favoarea moțiunii, în contextul în care Opoziția are nevoie de doar 21 de voturi pentru a obține demiterea Executivului.

Carmen Dan, ministrul de Interne, a cărei demitere a fost cerută de Klaus Iohannis ”imediat”, săptămâna trecută, își va pierde sigur funcția, dacă Guvernul Dăncilă va supraviețui moțiunii de cenzură. Și mandatul Ecaterinei Andronescu la Educație este pus sub semnul întrebării, încă de la ședința trecută a CEX al PSD reproșându-i-se politica de cadre de la minister. Răzvan Cuc de la Transporturi este luat la țintă de președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, care își dorește Ministerul Transporturilor pentru organizația pe care o conduce el.

Și partenerii de la ALDE vor face schimbări în garnitura de miniștri, urmând să îi înlocuiască pe toți cei trei deținători de portofolii în Guvern – Teodor Meleșcanu, Anton Anton și Grațiela Gavrilescu, într-o încercare a lui Călin Popescu Tăriceanu de schimbare la față a partidului.

Până la remanierea largă însă, pesediștii vor să opereze rapid schimbările la cele patru posturi vacante din Executiv. Partidul a făcut propuneri pentru Justiție, Fonduri Europene și Românii de pretutindeni, precum și pentru postul de vicepremier pe relația cu partenerii strategici. Aici însă propunerea nominalizarea lui Titus Corlățean a fost respinsă categoric de Președintele Iohannis.

Share