home EVENIMENT, POLITICA Dăncilă îl încurcă pe Dickens din Ramsgate cu Costel din Rahova VIDEO

Dăncilă îl încurcă pe Dickens din Ramsgate cu Costel din Rahova VIDEO

Share

Viorica Dăncilă dă o probă crasă de incultură, confundând un citat atribuit tradiţional lui Charles Dickens cu o zicală românească inexistentă, aşa cum se poate constata cu uşurinţă dând o simplă căutare pe Internet.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În Bleak House, în Broadstairs, dacă ar şti acum, arhivarii ar râde cu lacrimi. Şcoala Charles Dickens din Comitatul Kent ştie de ce, şi nu numai. Este o chestiune elementară de cultură. Sau de incultură.

Premierul demis al PSD, Viorica Dăncilă, a inventat o noua zicala romaneasca, marti, in timpul unei vizite electorale la Botosani. O expresie utilizata pentru prima data de scriitorul britanic Charles Dickens a fost preluata de Dancila ca fiind o zicala romaneasca.

„Asa cum spunem noi romanii: niciodata sa nu spui niciodata”, a declarat Dăncilă in fata unei multimi de pesedisti.

„Niciodata sa nu spui niciodata” nu este o zicala romaneasca, desi a inceput sa fie folosita des in ultimii 20 de ani, fiind de fapt traducerea unei expresii foarte populare in limba engleza, „Never say never”.

Originea expresiei este atribuita de dictionary.com scriitorului Charles Dickens. Expresia apare pentru prima data in nuvela Pickwick Papers (1837): „Mary said Tom would never call her again, but I told her, ‘Never say never’”.

Share