home CORUPTIE, POLITICA Dăncilă despre Cabinetul Orban: Incompetenţi. Cabinetul Orban trebuie demis!

Dăncilă despre Cabinetul Orban: Incompetenţi. Cabinetul Orban trebuie demis!

Share

Viorica Dăncilă îşi aduce aminte de lecţiile de lucru manual pe care le preda elevilor ei şi solicită demiterea de urgenţă a Guvernului Orban.

„Toate progresele din vremea PSD au fost anulate în doar 9 luni de guvernare orbanistă. De aceea, e urgent că ţara să scape de guvernarea liberală care a distrus România!”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

„Guvernul Ludovic Orban trebuie demis de urgenţă! Iar votarea moţiunii PSD e soluţia corectă pentru a scăpa de eşecul liberal de la Palatul Victoria, de trupă de incompetenţi care a ruinat economia ţării.

-12%: aceasta este scăderea economică din al doilea trimestru al acestui an şi cifra care-i îngroapă politic pe actualii guvernanţi. Cum pot pretinde aceşti oameni să mai guverneze când au prăbuşit economia, au scos 1 milion de romani de pe piaţa muncii şi au scăzut puterea de cumpărare a cetăţenilor cu 7%? În afară de atacurile la persoana împotriva mea şi de plângerea penală de înaltă trădare pentru parteneriatul strategic pe care l-am propus cu Israelul, mai rămân deci în urma PNL doar rezultatele catastrofale la guvernare.

Comparaţi cifrele dezastrului liberal cu cifrele guvernării PSD: creştere economică de 7% (în 2017), 4,7% (în 2018) şi 4,1% (în 2019), creşterea salariului mediul net cu 53% şi a punctului de pensie cu 45% în cei aproape 3 ani de guvernare PSD, reducerea şomajului la un nivel istoric (doar 3%).

Din păcate însă, toate progresele din vremea PSD au fost anulate în doar 9 luni de guvernare orbanista. De aceea e urgent că ţara să scape de guvernarea liberală care a distrus România!”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD se reuneşte din nou vineri, urmând să fie luate în discuţie dată votului în cazul moţiunii de cenzură şi detalii legate de congresul formaţiunii din ziua următoare.

„Noi ne dorim să votăm cât mai repede, pentru că, în momentul ăsta, orice zi în plus cu Guvernul Orban este pierdere pentru ţara, atât sanitar vorbind, cât şi economic. Deci, sperăm că vineri să se valideze un calendar, care să fie în linie cu această dorinţă”, a afirmat Romascanu, miercuri, după şedinţă CExN.

Potrivit lui Romascanu, demersurile PSD referitoare la moţiunea de cenzură sunt „fundamentate legal”, nu ţin cont de acţiunile PNL, subliniind că „s-a discutat cu absolut toată lumea”, cu excepţia PMP şi PNL, în privinţa susţinerii acestei iniţiative. Romascanu a afirmat că „discuţiile sunt în curs” şi cu UDMR.

Moţiunea de cenzură a PSD a fost citită, joi, în şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în prezenţa premierului şi a mai multor membri ai Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că liberalii au luat decizia de a declanşa conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privitor la depunerea moţiunii de cenzură de către social-democraţi. În opinia sa, demersurile PSD reprezintă „o lipsă de respect” faţă de prevederile constituţionale şi „o băşcălie”.

Atacul la Curtea Constituţională referitor la moţiunea de cenzură este „doar un tertip” că Guvernul „să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria”, au replicat reprezentanţii Partidului Social Democrat.

* Despre congresul de sâmbătă, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romascanu, afirma miercuri că vor fi 1.509 delegaţi, împărţiţi în 38 de centre teritoriale, un altul fiind la la Palatul Parlamentului unde vor fi maximum 20 de delegaţi.

El a adăugat că aceste centre teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmiterea live a acestui eveniment, iar toată lumea va avea acces pe ecrane la imaginile din toate celelalte centre.

Share