home CORUPTIE, POLITICA Dăncilă comunista. În spatele ei, un fost membru CC al PCR

Dăncilă comunista. În spatele ei, un fost membru CC al PCR

Share

Viorica Dăncilă a avut-o in spate, duminica seara, in timp ce facea declaratiile triumfatoare privind intrarea in turul doi al prezidentialelor, pe o fosta activista comunista de prim-rang. Aceasta se numeste Maria Lazar si a fost membru a Comitetului Central al PCR.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Maria Lazar, in varsta de 80 de ani, este o veche activista PSD, ocupand in acest moment functia de membru in colegiul director al Consiliului National de Combatere a Discriminarii (CNCD). In 2018, ea a votat pentru sanctionarea cu amenda a presedintelui Klaus Iohannis, pentru pentru ca a folosit sintagma „penali” la adresa liderilor PSD.

Maria Lazar este insa o si mai veche activista comunista.

„In spatele Doamnei Dăncilă (in rosu) este doamna Maria Lazar, nascuta in 1939, intrata in PSD pe la sfarsitul anilor 90 pe filiera PSM (Partidul Socialist al Muncii).

Ultimul om politic important in spatele caruia a fost prezenta la TV doamna Lazar a fost Nicolae Ceausescu, la Congresul al XIV-lea al PCR, acum 30 de ani, dansa fiind membra a Comitetului Central al PCR. Asta pentru cine avea vreun dubiu ca PSD-ul nu este urmasul Partidului Comunist Roman”, a scris David Oprea pe Facebook.

Potrivit publicatiei Opinia din Buzau, Maria Lazar a fost secretar cu propaganda al Comitetului Judetean de Partid Buzau.

Maria Lazar este la baza muncitoare textilista, promovata, in perioada comunista, in diverse functii de partid si de stat dupa ce a absolvit cursurile Academiei „Stefan Gheorghiu”.

Ea a fost secretar cu propaganda al Comitetului Judetean de Partid Buzau, vicepresedinte si prim-vicepresedinte al Consiliului Popular Judetean Buzau.

Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989 dispare din viata publica, pentru a reaparea odata cu infiintarea, de catre un fost prim-ministru al regimului comunist, Ilie Verdet, a Partidului Socialist al Muncii.

Ea a ocupat functia de vicepresedinte national, in perioada 1991-1995. Paraseste PSM pentru a se inscrie in Partidul Socialist, condus de Tudor Mohora, unde devine tot vicepresedinte national, intre anii 1995 si 2000.

Ajunge in Partidul Democratiei Sociale din Romania (actualul Partid Social Democrat) in urma fuziunii prin absorbtie PDSR-PS, iar in legislatura 2000-2004 a ajuns deputat PDSR/PSD de Galati.

Citeşte şi
Viorica Dăncilă dă o probă crasă de incultură, confundând un citat atribuit tradiţional lui Charles
Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, la o întrunire electorală, în judeţul Constanţa, că, pentru
Viorica Dăncilă il provoaca din nou pe presedintele Iohannis sa participe la o confruntare „unu
Viorica Dăncilă, aflată în prima vizită electorală după ce a fost demisă de Parlament, s-a
Premierul Viorica Dăncilă a numit-o marți secretar de stat la Ministerul Justiției pe Gabriela Zoană,
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sustine ca a iesit de la guvernare pentru ca premierul
Premierul demis Viorica Dancila a anuntat ca azi va face o sedinta de guvern, in
Viorica Dancila anuntat ca azi va da totusi hotararea de guvern privind rectificarea bugetara, de
Noi declaraţii gogonate rău ale Vioricăi Dăncilă. Ce spune duamna este supercalifragilistic. Pentru cine nu
După ce 8 ani de guvernare în diferite coaliţii, PDL e la răscruce de drumuri.
Share