home CORUPTIE, POLITICA Dan Voiculescu pierde bani grei. ANAF a confiscat 100.000 de euro de la Crescent

Dan Voiculescu pierde bani grei. ANAF a confiscat 100.000 de euro de la Crescent

Share

O mică parte din banii confiscați de stat de la Dan Voiculescu, în contul datoriei de milioane de euro, stabilite prin sentința de condamnare în Dosarul ICA, a fost confiscată.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Este vorba despre în jur de 100.000 de euro, au fost găsiți și ridicați de stat dintr-un cont deschis la o bancă din București de offshore-ul cipriot Crescent Commercial and Maritime Limited.

Avocații Crescent au contestat executarea contului companiei. După ce, în faza de fond a procesului, confiscarea celor 100.000 de euro de la Crescent a fost declarată legală, instanța din apel a constatat un viciu procedural din partea Fiscului și dat câștig de cauză firmei Crescent.

Pe la jumătatea anului trecut, procedura de executare a Crescent a fost anulată, fără însă ca Fiscul să fie obligat de judecători să dea și banii înapoi offshore-ului cipriot.

În ultimele zile ale lui 2019, Crescent s-a adresat din nou unei instanțe, cerând acum direct ca Fiscul să fie obligat să-i returneze banii luați în tentativa de a-l executa silit pe Voiculescu.

Miza acestui litigiu este însă mult mai mare decât cei 100.000 de euro pe care Fiscul i-a confiscat din contul Crescent. În joc este stabilirea calității lui Dan Voiculescu de beneficiar real a firmei Crescent.

Cu acțiuni în valoare nominală de peste 3,5 milioane de euro, Crescent ar putea deveni ținta executării silite pentru întreaga sumă la plata căreia Voiculescu a fost condamnat în legătură cu privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Înființată de regimul comunist în anii ’80, Crescent este una dintre firmele prin care statul român și-a derulat operațiunile de comerț exterior până la Revoluția din 1989. Dan Voiculescu a fost, formal, directorul Crescent.

Presa română a scris în repetate rânduri despre legăturile dintre offshore-ul Crescent și Dan Voiculescu. În ciuda tuturor informațiilor și documentelor prezentate public de presa ultimilor 30 de ani în susținerea faptului că importantul patrimoniu al Crescent a fost „moștenit” de Voiculescu în 1990, acesta se încăpățânează să afirme în continuare, explicit, că nu el este în spatele firmei cipriote.

Share