home POLITICA Dan Voiculescu da in judecata fosta Securitate

Dan Voiculescu da in judecata fosta Securitate

Share

Rasturnare spectaculoasa de situatie in cazul Fosta Securitate vs. Dan Mirabel Voiculescu. Demascat astazi in mod surprinzator drept colaborator al cunoscutei companii axate pe trafic de informatii si petreceri surpriza, Dan Voiculescu a anuntat ca intentioneaza sa dea in judecata Securitatea pentru datoria morala istorica pe care aceasta inca o are fata de el.

foto: Mediafax

fotoinfo: Dan Voiculescu urmareste discursul avocatului sau, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, joi, 7 iulie, 2006. Liderul PC a prezentat presei sapte note de serviciu si doua declaratii semnate “Felix”, preluate de la CNSAS, din care reiese ca nu a facut politie politica. BOGDAN BARAGHIN / MEDIAFAX FOTO

“Au sa-mi dea o groaza de bani. Pe bune. N-am mai vazut o leţcaie din 1982 pentru textele alea misto pe care le-am scris pe ei. Romane nene! N-au stiut sa ma aprecieze. Toate celelalte note informative erau seci si plictisitoare, eu puneam suflet, pasiune, intriga. Ziceai ca esti fata in fata cu omul pe care il turnai. Acum mi-e si frica ca o sa ma salte astia ca nu mi-am declarat drepturile de autor!”, a declarat Dan Voiculescu jurnalistilor.

Va reamintim ca un compleu elegant de judecata, de la Inalta Curte de Justitie si Casata, a decis astazi in mod irevocabil ca Dan Voiculescu s-ar putea sa aibe dreptate atunci cand spune ca nu a colaborat cu Securitatea ci Securitatea a colaborat cu el.

Supranumit si “Turnatorul de la Hamangia” Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea in perioada 1578-1989 sub pseudonimul literar Felix, fiind responsabil personal pentru aproximativ 60% din notele, poemele, odele, romanele si pamfletele informative din acea perioada. Mai mult, sursele vremii afirma chiar ca in cateva cazuri Voiculescu s-ar fi turnat si singur fiind condamnat la 50 de “Ave securitatea” si trimis la culcare fara mancare.

In semn de protest fata de decizia de astazi, Mihai Gadea a anuntat ca va purta bretele.

sursa

Share