home CORUPTIE, POLITICA Dan Tudorache susţine că nu a pierdut, ci a fost furat

Dan Tudorache susţine că nu a pierdut, ci a fost furat

Share

Dan Tudorache face parte din pregătirea următoarei legende lansate de PSD: “Noi am câştigat alegerile locale, dar PNL le-a fraudat!”.

Preşedintele Organizaţiei PSD Sector 1 și încă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, consideră că nu a pierdut alegerile locale, ci că a fost furat. El spune că i-a fost respinsă contestația nu pentru că nu ar fi avut probe, ci pentru că ar fi depus-o prea târziu.

„Pot să spun că m-au furat, nu pot să spun că am pierdut. M-au furat, deci este o diferenţă”, a declarat Tudorache, la sediul central al PSD, unde are loc o şedinţă a conducerii partidului cu organizaţia PSD Bucureşti.

El a adăugat că nu au fost luate în considerare contestaţiile sale, pentru că s-a considerat că acestea au fost tardive.

“Deci, nu au constatat că nu s-a întâmplat nimic, ci că le-am depus târziu. Cum să le depun pe data de 29, când faptele s-au petrecut pe 30? (…) Mi se pare că a fost un furt pe faţă şi eu consider că n-am pierdut, am fost furat”, a afirmat Tudorache.

Întrebat dacă este de acord ca Mitică Dragomir să fie pe lista de consilieri generali, el a arătat că acesta a fost pus pe listă de Gabriela Firea şi de staff-ul de campanie şi că a văzut lista atunci când a apărut.

“Nu l-am pus eu, deci nu pot comenta. L-am văzut şi eu, ca şi dumneavoastră, pe listă. Doamna Firea (l-a pus pe listă – n.r.) şi cu staff-ul ei de campanie”, a precizat liderul PSD Sector 1.

PSD a cerut reluarea votului în Sectorul 1, după ce imagini cu persoane care intră într-o cameră unde par să fie depozitate buletinele de vot au apărut în spațiul public. Poliția București și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat și fac cercetări în două dosare penale.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat luni, la opt zile de la alegerile locale din 27 septembrie, rezultatele finale din București. Potrivit datelor oficiale ale AEP, Primăria Sectorului 1 a fost câștigată de Clotilde Armand (Alianța USR-PLUS, susținută de PNL), cu 36.455 de voturi (40,94%).

Share