home EVENIMENT, POLITICA Dan Nica poate spune pa. Noul Guvern va propune alt comisar

Dan Nica poate spune pa. Noul Guvern va propune alt comisar

Share

Europarlamentarul PSD Dan Nica a pierdut chiar şi şansele aproape inexistente pe care le avea ca să ajungă comisar european.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Procedurile desemnarii comisarilor europeni de catre Romania, Ungaria si Franta sunt inca deschise, a anuntat Ursula von der Leyen, presedintele-ales al Comisiei Europene.

„Ne aflam in prezent intr-o procedura parlamentara democratica si transparenta. Am propus 26 de candidati, dintre care 23 au fost acceptati. Trei candidati nu au obtinut sustinerea majoritara din diverse motive.

Prin urmare, nominalizarile facute de Ungaria, Romania si Franta sunt inca deschise”, a declarat joi seara Ursula von der Leyen, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

„In aceasta dupa-amiaza m-am intalnit cu liderii grupurilor PPE, S&D si Innoim Europa din Parlamentul European pentru a discuta despre aceasta situatie. De asemenea, m-am intalnit cu presedintele Parlamentului European”, a precizat Ursula von der Leyen.

„Nu trebuie sa pierdem din vedere care este miza: viitorii cinci ani vor fi decisivi pentru Europa intr-un mediu global dificil. Europa trebuie sa faca fata crizei Brexit, problemelor comerciale si conflictelor din vecinatatea apropiata.

De asemenea, trebuie sa gasim modalitati de gestionare a unor provocari majore precum schimbarile climattice, digitalizarea si fluxurile migratorii. Tinand cont de aceste mize, este necesar, impreuna cu Parlamentul, sa acceleram procedurile, astfel ca Europa sa poata actiona rapid. In acelasi timp, toate partile implicate au nevoie de timp suficient pentru a aborda cu atentie viitorii pasi. Acesta trebuie sa fie obiectivul comun”, a spus Ursula von der Leyen.

Share