Dan Andronic, scos în cătuşe din sediul DNA Braşov

Share

Jurnalistul şi consultantul politic Dan Andronic, director al cotidianului Evenimentul Zilei, a fost scos astă noapte în cătuşe din sediul DNA Braşov, după ce aa fost reţinut de procurori pentru 24 de ore şi urmează a fi adus în faţa judecătorului pentru drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA Braşov fac cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada anilor 2006 – 2015.

În această cauză, procurorii au făcut nouă percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile mai multor persoane.

Ancheta DNA vizează retrocedarea ilegală a unor terenuri din Ilfov. Au fost citaţi să se prezinte miercuri, la DNA Braşov, pentru a da declaraţii, şi Paul Lambrino şi soţia sa, Lia, dar pe drum spre Braşov lui Paul i s-ar fi făcut rău şi a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi, în afara lui Dan Andronic, fostul consilier al lui Adrian Năstase, Remus Truică, fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Marius Marcovici şi directorul general Impact Imobiliare, Claudiu Lucian Mateescu.

 

Share