home CORUPTIE, POLITICA Curtea de Apel Bucureşti a votat menţinerea Secţiei Speciale

Curtea de Apel Bucureşti a votat menţinerea Secţiei Speciale

Share

Curtea de Apel București, fieful Liei Savonea, a votat pentru menținerea Sescţiei Speciale. A fost falsificată întrebarea pusă de Cătălin Predoiu.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Curtea de Apel Bucureşti este fieful Liei Savonea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi o susţinătoare fără rezerve a Secţiei Speciale.

Potrivit unor magistraţi care au participat la şedinţă, pe buletinul de vot, la întrebarea despre desfiinţarea Secţiei conduse de Adina Florea, în loc de simpla desfiinţare a secţiei s-a trecut o completare „și revenirea la competenţa DNA”, relatează Europa Liberă.

Preşedinta instanţei, Luminiţa Criştiu Ninu, a spus înainte de vot că e greșit formulat buletinul de vot, dar că așa ar fi scris Ministerul Justiţiei în solicitarea de consultare. La începutul adunării, verbal, președinta a precizat ca se înțelege revenirea la toate structurile de parchet care erau competente înainte.

Votul la Curtea de Apel București

Potrivit datelor oficiale, 62 de judecători au votat pentru desfiinţarea SIIJ, 75 au fost pentru reformarea acesteia prin amendarea prevederilor legale şi 29 pentru menţinerea Secţiei în forma actuală. Astfel, Curtea de Apel Bucureşti doreşte păstrarea Secţiei Speciale, dar sub o altă formă şi reformarea acesteia.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a solicitat printr-o scrisoare ca toţi judecătorii şi procurorii din instanţele şi parchetele din ţară să răspundă la patru întrebări privind sistemul judiciar. Întrebările lui Predoiu:

Schema de pensionare anticipata a magistratilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrarii in vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?

Trecerea la completuri de 3 judecatori în apel. Considerăm pertinente aceleasi intrebari mentionate supra la pct. 1.

Noul ciclu temporal de scolarizare la INM. Consideram pertinente aceleaşi întrebări menţionate supra la pct. 1.

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie. Se impune desfiinţarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi în ce sens anume?

Share