home CORUPTIE, POLITICA Cumpănaşu, în derivă. Consiliul Naţional al Rectorilor părăseşte CNMR

Cumpănaşu, în derivă. Consiliul Naţional al Rectorilor părăseşte CNMR

Share

Mai multe organizatii membre ale Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei (CNMR), condusa de Alexandru Cumpănaşu, au anuntat ca parasesc aceasta structura. Cumpănaşu si-a anuntat candidatura la Presedintie, profitand de notorietatea obtinuta in cazul Caracal.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Luni, Consiliul National al Rectorilor (CNR) a anuntat ca paraseste CNMR. Prima organizatie care a plecat din CNMR a fost Camera de Comert si Industrie, in urma cu trei saptamani.

„Am fost alaturi in proiectul ‘Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei’ pentru ca am crezut si credem ca impreuna putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari si mai angajati in modernizarea Romaniei.

Cu toate acestea, suntem nevoiti sa afirmam clar ca nici CNMR si nici o alta formula guvernamentala sau nonguvernamentala nu pot subordona CNR. Astazi, Consiliul National al Rectorilor a luat decizia de a suspenda pe termen nelimitat participarea noastra la CNMR.

Fiecare membru al comunitatii academice are dreptul la propria lui opinie politica, are dreptul de a exprima propriile opinii si convingeri, insa CNR, in ansamblul sau, este si trebuie sa fie garantul institutional al echidistantei si impartialitatii institutiilor universitare.

(…) Multumim CNMR pentru colaborarea avuta, insa dorim sa pastram universitatile in afara jocului politic! Suspendarea noastra este ferma, neechivoca si pe termen nelimitat”, se precizeaza intr-un comunicat al CNR.

Marti, Consortiul Universitaria, format din Universitatea din Bucuresti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Academia de Studii Economice din Bucuresti si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, a anuntat public ca se retrag din organizatia lui Cumpănaşu.

De asemenea, si HBO Romania se delimiteaza de actiunile lui Alexandru Cumpanasu. Acestuia i-a fost trimisa o ”notificare de inlaturare” de pe contul sau de Facebook a unei imagini protejate de drepturi de autor. Este vorba despre un cadru din serialul ”Umbre”, postat de Cumpănaşu in 26 august.

Citeşte şi
Alexandru Cumpănaşu a luat-o de tot pe ulei şi spune lucruri tot mai ciudate. Cumpănaşu,
Jandarmeria a secretizat datele despre protecţia lui Alexandru Cumpănaşu. Tipul maşinii şi numărul paznicilor sunt
Alexandru Cumpănaşu, candidat independent la alegerile prezidentiale, l-a injurat luni pe protestatarul Marian Morosanu „Ceausescu”
Alexandru Cumpănaşu a ieşit în evidenţă, după dispariţia şi, posibil, decesul nepoatei sale, Alexandra Măceşanu,
Sotia lui Alexandru Cumpănaşu, Simona-Gabriela Baltag, a lucrat pentru trei premieri PSD in calitate de
Alexandru Cumpanasu a anuntat ca va da in judecata toate jigodiile care au spus ca
Presedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu, a declarat, pe 14 iunie, ca CNMR, organizatia pe care o
Premierul Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici si Ramona Manescu au fost invitati sa participe, pe 27
Unul dintre cei mai vechi oameni din echipa Digi24 părăsește postul de știri. După șapte
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala TVR a depus mai multe plângeri și denunțuri
Share