home CORUPTIE, POLITICA Cumpănaşu este client vechi la sistemul de putere PSD

Cumpănaşu este client vechi la sistemul de putere PSD

Share

Alexandru Cumpănaşu a ieşit în evidenţă, după dispariţia şi, posibil, decesul nepoatei sale, Alexandra Măceşanu, prin cinismul cu care a folosit acest eveniment tragic ca să se lanseze în politică.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ioana Timofte este nașa de cununie a cuplului Cumpănașu. Societatea de stat pe care o conduce are ca acționar unic Ministerul Economiei. Şeful corpului de control al ministrului Economiei, Niculae Bădălău, este Felix Braniște, soțul Ioanei Timofte și nașul lui Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, tânăra ucisă la Caracal, care a anunțat recent că vrea să candideze la președinția României și se află de ceva timp într-o intensă ofensivă mediatică, are în prezent calitatea de acționar în două societăți comerciale.

Una dintre ele, la care Cumpănașu este asociat unic și administrator, face afaceri și cu o companie de stat condusă de nepoata unui fost șef al Serviciului Român de Informații (SRI).

Cumpănașu este mai cunoscut în calitate de președinte al ONG-ului “Asociația pentru Implementarea Democrației” (AID), înființat în 2004 și cu venituri de peste 2,3 milioane lei anul trecut, despre ale cărui contracte cu fonduri UE atribuite de instituții de stat presa a scris in extenso.

În martie 2017, Alexandru Cumpănașu a înființat o firmă de consultanță, EDP Exclusive Consulting and Services SRL, la care este asociat unic și administrator.

După un an și jumătate, potrivit datelor Termene.ro, în octombrie 2018, firmei i-a fost atribuit, prin cumpărare directă, un contract de “Servicii de implementare sisteme de management al calității ISO 9001: 2015” de către Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA (CNCIR), unde acționar unic este Ministerul Economiei.

Valoarea contractului s-a ridicat la aproape 120.000 de lei. EDP Exclusive Consulting and Services SRL a terminat anul trecut cu un profit net de peste 67.000 lei, la un rulaj de 93.000 lei, cu un singur angajat. Firma își are sediul în domiciliul personal al lui Alexandru Cumpănașu.

Tot în toamna anului trecut, în septembrie, Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Cumpănașu, a încheiat un contract de leasing pentru achiziția unui autoturism Mercedes Benz S350 d L 4M, fabricat în anul 2017, potrivit datelor de la Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare (AEGRM). Contractul a fost încheiat cu Mercedes Benz Leasing IFN SA, compania de leasing a Mercedes în România.

CNICR este condusă, în calitate de director general, din aprilie anul trecut, de nepoata fostului șef SRI, Radu Timofte, Ioana Timofte, absolventă a Facultății de Filosofie a Universității din Iași, dar și a Academiei Naționale de Informații a SRI, fostă directoare adjunctă a Colegiului Național de Apărare.

Până în ianuarie 2019, Ioana Timofte a fost și membru în Consiliul de Administrație al Societății Naționale a Apelor Minerale. De-a lungul carierei, ea a mai fost consilier la Ministerele Energiei, Economiei și Apărării, precum și membru în Consiliul Local Iași din partea PSD (2008 – 2010). Ulterior a trecut la UNPR.

Cumpănașu mai este asociat, cu 33,3% din părțile sociale, la o firmă cu profil de “activități ale portalurilor web”, TAF Solution SRL. Firma, înființată în 2016, a creat o aplicație mobilă denumită “România Transparentă”, care “își propune să realizeze o comunicare funcțională între autoritățile locale și membrii comunității”, care a fost între timp eliminată din AppStore.

Pe site-ul aplicației, apare deocamdată doar mesajul “Implementăm GDPR. Mulțumim pentru înțelegere”, însă pe pagina de Facebook a acesteia se menționează că platforma “România Transparentă” ar fi fost deja implementată de Primăria Sectorului 6 al Capitalei și de către cele din oraşele Buftea și Pucioasa.

Potrivit datelor raportate la Ministerul Finanțelor Publice, TAF Solutions SRL nu a avut deloc venituri, de la înființare și până anul trecut inclusiv. Fondatorul și administratorul TAF Solutions SRL, Ștefan Broscăreanu, este director de vânzări la Institutul pentru Tehnică de Calcul, companie din grupul controlat de omul de afaceri Gruia Stoica.

Anterior, el a deținut funcții similare la Romtelecom, 2K Telecom (firma lui Alexandru Ghiță, fratele lui Sebastian Ghiță) și UPC.

Broscăreanu este asociat la o altă firmă, Da Vinci Market SRL, cu Alexandru Ferariu, președinte al ONG-ului Asociația pentru Bună Guvernare, organizație la care Broscăreanu este vicepreședinte, iar Alexandru Cumpănașu – secretar general.

Asociația pentru Bună Guvernare face parte din grupul de ONG-uri Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), grup condus de Cumpănașu și unde este membru și Asociația pentru Implementarea Democrației.

În perioada 2017-2018, Alexandru Ferariu a fost consilier la Ministerul Economiei, după care la cel al Cercetării și Inovării, fiind și administrator al rețelei de telecomunicații a Transelectrica. El s-a întors recent la meseria de om de televiziune, la B1 TV, de unde plecase în 2015.

El a mai lucrat la Pro TV, Național TV, Antena 3 și Antena 1. Potrivit declarației sale de interese, Ferariu este membru și în două organizații masonice, Marea Lojă Națională din România și United Grand Lodge of England.

Da Vinci Market SRL, înființată în 2013 și care se ocupă cu servicii de alerte de tip Push (Web Push Notifications), a terminat anul trecut cu un profit net de circa 22.000 lei, la o cifră de afaceri de 463.000 de lei.

Al treilea asociat al TAF Solutions, partener în firmă cu Cumpănașu și Broscăreanu, este Alexandra Mădălina Voicu, care mai este administrator la Romanian Soft Company SRL, respectiv asociat la Genius IT Solutions SRL.

Romanian Soft Company SRL a fost înființată în anul 2000 de către fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, și este controlată în prezent de Genius IT Solutions, cu peste 75% din capital.

Genius IT Solutions este deținută direct de Alexandra Mădălina Voicu și Silviu Alexandru Cârstea, care este și director executiv la Romanian Soft Company SRL, din 2009.

Cârstea a candidat fără succes la alegerile din 2012 pentru un loc de deputat, pe listele coaliției Alianța România Dreaptă, formată din PDL, PNȚCD (condus de Aurelian Pavelescu) și Forța Civică, partidul fostului director SIE Mihai Răzvan Ungureanu.

Romanian Soft Company, cu un rulaj anual de peste 10 milioane de lei, dezvoltă și integrează soluții IT, în special în domeniul medical, dar și în telecom, utilități și industrie.

Genius IT Solutions are profil asemănător și a terminat anul trecut cu profit net de 2,38 milioane lei și cifră de afaceri de 7,85 milioane lei. În presă au apărut informații în 2015, potrivit cărora Romanian Soft Company ar fi colaborat și cu Teamnet, fondată de Sebastian Ghiță, în niște contracte de informatizare de spitale românești finanțate din fonduri UE.

Citeşte şi
Bădălău Câine Rău compară suferinţa lui Isus cu cea de la izolare

Senatorul PSD Niculae Bădălău, celebru pentru exprimările suburbane, s-a căznit să încropească un text pios Read more

Sabina Bădălău, fata lu’ tata, sporuri ilegale imense primite de la CNAIR

Fata lui Nicolae Bădălău, Sabina Bădălău, a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% Read more

Revista presei. Parlamentarii (aproape) fara imunitate

~Guvernul nu recunoaste reprezentanta Tinutului Secuiesc~grupul infractional Portul Constanta si mafia vietnameza au in comun Read more

Google: Noua ordine economică (Capital)

Odată cu instaurarea dominaţiei linkului, regulile economiei s-au schimbat. Cei ce nu ştiu să întoarcă Read more

Revista presei. Eurovision – muzica disputelor teritoriale

Romania libera scrie despre Eurovision, ca muzica a disputelor teritoriale: "Ridiculizat ca un Cernobîl cultural, Read more

Videanu: Nici eu, nici familia mea nu avem conturi in strainatate

Biroul de presa al Ministerului Economiei este in măsura sa prezinte in cele ce urmează Read more

POLITICA Ministerul Economiei: Informatiileprivind industria de aparare, prezentate tendios si incriminator din start

Ministerul Economiei a postat pe site un punct de vedere referitor la acuzele aduse de Read more

POLITICA: Aurel Cazacu si-a dat demisia

Comunicat sec si telegrafic de la Ministerul Economiei:In data de 22 august anul curent, ministrul Read more

Cumpănaşu: La capitolul încredere, sunt la nivelul lui Iohannis

Alexandru Cumpănaşu a luat-o de tot pe ulei şi spune lucruri tot mai ciudate. Cumpănaşu, Read more

Cumpănaşu. Jandarmeria a trecut la secret datele privind protecţia sa

Jandarmeria a secretizat datele despre protecţia lui Alexandru Cumpănaşu. Tipul maşinii şi numărul paznicilor sunt Read more

Share