home EVENIMENT, POLITICA Cumpănaşu a primit bani de la Ministerul Culturii pentru un pagiat

Cumpănaşu a primit bani de la Ministerul Culturii pentru un pagiat

Share

Noi date interesante apar despre Alexandru Cumpănaşu, care a fost numit candidatul la Preşedinţie care s-a căţărat pe umerii unui cadavru.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ministerul Culturii i-a plătit lui Alexandru Cumpănaşu 12.000 de lei pentru fiecare pagină, aproape cât salariul lunar al președintelui României.

În august 2018, Ministerul Culturii a organizat un concurs de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri. Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Alexandru Cumpănașu, a primit în septembrie 2018 o finanțare de 1.000.000 de lei, nerambursabilă, pentru proiectul “Românismul: trecut, prezent și viitor”.

Din această sumă, 837.080 de lei au reprezentat drepturi de autor și drepturi conexe, încasate direct de Cumpănașu. Trei tipuri de broșuri care au în total 50 de pagini, realizate de AID pentru Ministerul Culturii și dedicate Centenarului, au costat 604.800 de lei, adică 201.600 de lei fiecare.

Broșurile trebuiau să fie creații proprii, originale ale asociației lui Cumpănașu. În realitate, Ministerul Culturii a plătit pentru texte copiate de pe Wikipedia și de pe alte site-uri, inclusiv de pe site-ul Jandarmeriei Române.

Alexandru Cumpănașu, recent anunțat candidat la Cotroceni și rudă de gradul patru cu Alexandra Măceșanu, a primit, prin Asociația pentru Implementarea Democrației, al cărei președinte este, zeci de finanțări de la instituțiile statului.

În august 2018, Ministerul Culturii și Identității Naționale, condus atunci de actorul George Ivașcu, a lansat un concurs de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri și realizate de ONG-uri. Din cele 232 de proiecte depuse, 119 au primit finanțare.

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) a primit 1.000.000 de lei finanțare pentru proiectul „Românismul – trecut, prezent și viitor”.

Contractul de finanțare dintre Minister și AID a fost încheiat pe 6 septembrie 2018 și s-a derulat până pe 7 decembrie 2018. Banii au fost livrați de Ministerul Culturii în trei tranșe, în contul asociației lui Cumpănașu.

Din contul AID, 837.080 de lei (aproximativ 178.000 de euro) au fost virați direct în contul lui Alexandru Cumpănașu, ca venituri din drepturi de proprietate intelectuală, pentru ”realizarea a trei opere”.

Citeşte şi
Parlamentarii PSD Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță sunt cercetați de DNA pentru mai
Lia Savonea a rămas preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii până la următorul vot pentru
Primarul general, Gabriela Firea, solicita Parlamentului sa aprobe amendamentele pe care municipalitatea le-a propus la
Melania Gabriela Ciot, propunerea de rezervă a PSD pentru postul de comisar european din partea
Alexandru Cumpănaşu a declarat că, dacă nu ar fi fost nepoata sa, Alexandra Măceşanu, nu
Informatii surprinzatoare despre Alexandru Cumpănaşu revin in actualitate. Sef al CNMR, organizatie in care se
Andrei Caramitru ii acuza de complicitate la crima, in cazul Caracal, pe Florin Iordache, Paul
Mădălin Hodor, istoric si cercetator la Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS), sanctioneaza
Alexandru Cumpănaşu a afirmat ca lideri ai PSD din Olt, precum Paul Stanescu si Florin
Alexandru Cumpanasu, vedeta mediatica a momentului, a avut numai cuvinte de lauda, in ianuarie 2018,
Share