Cum poţi fi spionat în mediul virtual

Share

Persoanele care navighează pe Internet trebuie să inteleaga ca si-a pierdut intimitatea. Mai mult, el poate fi spionat online prin noi metode de supraveghere şi tehnologii avansate. Forbes a realizat un material în care prezintă câteva maniere în care ni se încalcă intimitatea, relatând că “se poate şi mai rău”.

foto: photowebsitetutorials

Recunoaştere facială: Reţele precum Facebook şi Picassa ne oferă deja astfel de opţiuni. Prin serviciul de “recunoaştere facială”, avem ocazia să ne etichetăm prietenii în propriile fotografii. În 2009, Google a lansat aplicaţia Goggles, care voia, în primă instanţă, să transfere această recunoaştere facială în viaţa de zi cu zi.

În final, au decis că această opţiune a aplicaţiei ar fi invadat prea mult intimitatea persoanelor vizate şi nu a mai ajuns să fie implementată. În schimb, acest serviciu se foloseşte deja de către secţii de poliţie din SUA, prin care poliţiştii pot fotografia infractorii pentru a le verifica identitatea.

Forbes exemplifică numind Google Street View, serviciu care nu era admis în urmă cu câţiva ani, însă care acum este foarte cunoscut şi des accesat.

Cipurile care se pot implanta în orice: Oamenii de ştiinţă care lucrează pentru compania IBM preziceau astfel de cipuri din 2007. Fizicianul Jeff Jonas spunea că aceste cipuri vor fi atât de ieftine, încât se vor regăsi în orice: “obiecte de toate mărimile şi formele marcate cu aceşti transmiţători”… citeste tot pe Mediafax

Share