Cum ne-a lăsat Dragnea fără rezerva strategică de carne de porc

Share

Colţii stricaţi ai lui Dragnea ies din nou la iveală. Recent, o haldă de dejecţiide la porci a luat foc şi a poluat Capitala. În spate este modulul teleormănean.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ferma Salcia deținută în prezent de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, a avut un start bun încă de pe vremea când afacerea era controlată de directorul Tel Drum, Petre Pitiș.

Compania de asfalt vindea furaje fermei de porci de la Periș. Din documentele aflate la dosarul de insolvență al fermelor de la Periș rezultă că în contul unor datorii la Tel Drum, care vindea furaje, fermele de la Periș au trimis la Salcia în 2011, cu titlu gratuit, peste 2.600 de porci într-o singură lună.

Nu e clar însă de ce porcii, în loc să ajungă la Tel Drum, sunt trimiși la Salcia, în Teleorman. Doi ani mai târziu, în 2013, ferma Salcia a ajuns la fiul lui Dragnea, Ştefan Valentin Dragnea, care a achitat pe fermele de porci din Salcia suma de 450 de lei.

Din dosarul de insolvenţă al fermelor de la Periș care deţineau şi rezerva de carne de porc în viu a României pentru cazuri de război sau dezastre naţionale, reiese că 2.625 de porcine au ajuns în ianuarie 2011 la ferma Salcia, deținută la vremea respectivă de Teldrum și care doi ani mai târziu ajunge pe un preț derizoriu la Dragnea jr.

Ferma Salcia nu a plătit porcii ci i-a primit de la Periş în contul unor datorii pe care fostele ferme de la Periș le aveau către Tel Drum, care vindea furaje. Reprezentanţii firmei de construcţii nu au explicat de ce au trimis porcii la Salcia, spune G4Media.

După 2010, fermele de porcine din Periş, deţinute de stat şi angajaţi după privatizarea din 1998, sunt controlate de mici afacerişti din Teleorman, Marian Fișcuci, colegul de facultate al lui Dragnea, pe care îl găsim și laTel Drum, şi de Claudiu Laurenţiu Barbu, un consilier folosit de PSD la mutarea unor datorii ale partidului.

Între 2010 şi 2012 din Ilfov dispar aproape 90.000 de porci, printre care şi cei din rezerva naţională. DNA nu a finalizat nici până acum ancheta în acest caz. În dosarul penal este menţionată implicit şi societatea Tel Drum, dar şi un fost ministru care ar fi vrut să oprească ancheta.

În sesizarea trimisă DNA în 2015, lichidatorul judiciar reclamă că un procuror i-a transmis de o posibilă intervenţie a unui ministru pentru stoparea anchetei.

Din actele depuse în dosarul de insolvenţă al Romsuintest Periş, una dintre cele mai mari ferme de porci, de unde au dispărut 90.000 de animale, fapte cercetate de DNA, reiese că o parte dintre animale au ajuns tocmai la Salcia.

Altfel spus, la ferma deţinută acum de Ştefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Romcip SA (societatea rebotezată de Dragnea jr în Fermele Salcia în urmă cu doi ani) a primit porcinele prin intermediul Tel Drum, care apărea în acte ca furnizor de furaje pentru fermele din Periş.

La Periş, printre cele 90.000 de animale dispărute, era şi rezerva naţională de carne de porc în viu. Este vorba de 21.500 de porci cumpăraţi de statul român încă în 2004, număr de animale care trebuia menţinut anual.

A fost menţinut de ne-am spart. De ne-a spart. Dragnea.

Share