home CORUPTIE, POLITICA Cum încearcă PSD să şantajeze PNL pentru a nu elimina pensiile speciale

Cum încearcă PSD să şantajeze PNL pentru a nu elimina pensiile speciale

Share

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, scoate la iveală un proiect privind reducerea TVA la 16%. Reducerea TVA ar crea mari probleme guvernului PNL, care caută soluţii de reducere a deficitului bugetar.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Este o replică la solicitarea PNL, de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru eliminarea pensiilor speciale.

„PNL trebuie să-şi aducă aminte şi de proiectul iniţiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% şi a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem şi pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare.

Pe de altă parte, este foarte bine faptul că PNL şi-a adus aminte că avem o prevedere, adoptată deja de Parlament, prin care se dublează alocaţiile copiilor, prevedere pe care însă domniile lor nu au găsit de cuviinţă să o şi pună în aplicare. Deşi a trecut aproape o lună, PNL nu a fost interesat de găsirea unei soluţii”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD mai pretinde apoi că pesedistii se pronunţa pentru tăierea pensiilor speciale, „însă aşa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituţională”.

„Pentru a face efectiv dreptate, pentru că sumele să fie reduse, noi am iniţiat legea supra-impozitarii pensiilor speciale şi am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepţia militarilor, întrucât aceştia îşi risca viaţa în teatrele de operaţiuni. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic”, a transmis Marcel Ciolacu.

Florin Roman afirma, joi, într-o postare pe Facebook, că, în calitate de lider al deputaţilor PNL, a propus colegilor să solicite convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supună votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale.

„Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament”, spune Roman.

El adăugă că, tot în decembrie, Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistraţi, personal aeronautic, diplomaţi, funcţionari ai Curţii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari şi poliţişti, precizează Roman.

„În mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost ‘ridicat’ pe site-ul Comisiei de muncă şi nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului în ultima săptămână din sesiunea parlamentară. Urgenţă adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finanţării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocaţiilor pentru copii”, spune Roman.

El solicita reprezentanţilor PSD să voteze proiectul PNL în sesiune extraordinară.

„Solicităm PSD şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să rupă frăţia cu pensiile speciale şi să votăm proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinară.

În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creşterea alocaţiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocaţiile copiilor au crescut cu 100% din raţă inflaţiei, urmare a unei legi iniţiată de PNL. Aşadar, alegeţi, domnilor pesedisti: ori pensii speciale, ori alocaţii pentru copii!”, încheie Roman.

Share