home CORUPTIE, ECONOMIE, EVENIMENT, POLITICA Cum driblează Fiscul Britanic socrul lui Roman Abramovici

Cum driblează Fiscul Britanic socrul lui Roman Abramovici

Share

Alexander Jukov, socrul magnatului rus Roman Abramovici, nu a plătit impozit timp de 13 ani ca cetăţean britanic, deși stă în Marea Britanie de 23 de ani, dezvăluie România liberă.

Legături cu sindicatul crimei

În anul 2001, Jukov se îndrepta spre vila sa din apropiere de Porto Cervo, când a fost arestat de Polizia Provinciale, pe Aeroportul Olbia, din Sardinia.

Alexander Jukov a fost acuzat că ar face parte dintr-o grupare cu operaţiuni de contrabandă cu arme din Ucraina și Belarus, spre spaţiul ex-iugoslav, în anul 1994.

Încărcătura, aflată la bordul portului-container Jadan Express, era aparent destinată Veneţiei și conţinea grenade, arme antitanc și 30.000 de mitraliere AKM-47.

Jukov îi cunoaștea pe Angert și Leonid Minin, traficant de arme internaţional, ce a inspirat personajul Iuri Orlov, jucat de Nicolas Cage în filmul „Lord of War“.

În anul 2005, socrul lui Roman Abrammovici a fost citat de Parlamentul Italian, într-un raport de 464 de pagini asupra crimei organizate ruse, care l-a numit pe Jukov „membru important“ al bandei Solnţevskaia (adică Banda celor din Districtul Solnţevo – n.n. al Moscovei), cel mai puternic sindicat rus al crimei organizate, cu sediul la Roma.

Bogat, dar mai sărac decât Abramovici

Alexander Jukov e bogat. Averea lui e mai mică decât a ginerelui său, Roman Abramovici, evaluată de Forbes la 8,1 miliarde de dolari. A părăsit Rusia și s-a stabilit la Londra în anul 1993. În anul 2001, potentatul rus a primit cetăţenia și pașaportul britanic, dar următorii opt ani s-a declarat rezident fiscal la Moscova.

Pe 5 aprilie 2016, s-a declarat din nou ca neavând domiciliu în regatul britanic, după ce între anii 2003 și 2016 a fost listat ca „rezident fiscal în Rusia“ şi continuă astfel să nu plătească impozite în Marea Britanie.

Tatăl soţiei lui Roman Abramovici e beneficiarul mai multor societăţi offshore. O factură la electricitate arată că adresa lui este un penthouse de 13 milioane de lire sterline din Kensington, un cartier de lux din vestul Londrei.

Fiica lui, Dasha, este proprietarul unei galerii de artă, Jukov a făcut avere din petrol.

Citeşte şi
Autoritățile din Brazilia au în desfășurare o anchetă asupra liderului PSD, Liviu Dragnea. Procurorul federal
Vă întrebaţi poate de ce umblă vorbele prin gurile celor de la Antena 3 fără
Procurorii DIICOT îl urmăresc penal pe Mircea Sandu pentru delapidare. Există suspiciunea rezonabilă că în
Serghei Bulgac, directorul general al DIGI Communications şi al RCS&RDS, e urmărit penal. El a
Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat pe contul său de Facebook că este urmărit penal
Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (PSD), a fost reținută miercuri, la ora 16.31, de către
Ceea ce am explicat de mai mult timp se concretizează: acum cu rapiditate: urmează Dosarul
Adrian Sârbu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis Curtea de Apel
Adrian Sârbu susţine, într-o declaraţie de presă, că a respectat legile ţări şi că întreg
Adrian Sârbu a fost ridicat de către procuroprii de la Parchetul General şi urmează să
Share