CTP: Voi să fiu testat. Voi să-mi bage medica Firea sârma-n nas! AUDIO

Share

Cristian Tudor Popescu (CTP) o ironizează din nou pe Gabriela Firea, care a anunţat săptămâna trecută, cu mare tam-tam, că va declanşa o testare în masă a bucureştenilor.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Nu s-a întâmplat nimic însă.

„Ce se întâmplă cu testarea ‘la minut’, ştiinţifică, eşantionata, cu participarea extraordinară a preşedinţilor de scară de bloc, a tuturor bucureştenilor, dor cu dor, se face raiul, cum a zis ex-ministrul Costache când s-a pierdut cu Firea? Ieri trebuia să înceapă şi văd că Firea şi Cercel tac mâlc. Credeam că, după ce a pus pe grătar Balena Albastră şi s-a protejat de viruşii guvernamentali, generăleasa Capitalei e gata-gata să le-o ardă şi covizilor.

Căci, m-am sucit. Voi să fiu testat! Voi să-mi bage medica Firea sârmă-n nas!”, a spus CTP, la Europa FM. El a avut şi alte mesaje legate de actuala criză sanitară.

„Sunt sătul de vedetele ce ne transmit cum ‘rezista’ izolării în penthouseurile, vilele cu piscină şi domeniile lor şi îndeamnă vesele familiile care trăiesc înainte de izolare, în izolare şi după, părinţi cu 2-3 copii în două camere de bloc, să facă aerobic şi să fie optimişti.

Spitalele, nu supermarketurile, străzile sau farmaciile, spitalele devin crescătoriile naţionale de Covid. Mă gândesc ce-o fi pe capul bolnavilor de altceva, cu afecţiuni cardiace, digestive, respiratorii, care fac o criză şi au nevoie de internare. Se duc la spital că la locul pentru murit, că în Evul Mediu?

Mai e o speranţă: stafilococii, klebsiella, piocianicul şi alţi băştinaşi ai spitalelor româneşti să sară la veneticii covizi, năvălitori pe moşiile şi pacienţii lor”, a mai spus CTP.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat saptamana trecuta ca in Bucuresti va fi lansat un program de testare pe scara larga in ceea ce priveste COVID-19, avand prioritate persoanele de peste 65 de ani si cele cu diverse patologii.

„Am discutat acest aspect ieri cu domnul profesor Streinu-Cercel si, impreuna cu Ministerul Sanatatii, atat cu domnul ministru, cat si cu domnul secretar de stat Horatiu Moldovan, demaram un program pentru Capitala pentru testarea pe categorii de risc. Prima, peste 65 de ani; persoanele cu alte patologii si pe urma celelalte grupe de risc. In acest sens, am raspuns in cateva ore pozitiv apelului domnului profesor Streinu-Cercel care aseara intr-o emisiune televizata a solicitat pentru demararea acestui program, in prima etapa, un numar de 12 masini, pentru ca acestea sa duca medicii epidemiologi si virusologi la posibilii pacienti acasa sau la persoanele care nu au simptome, dar trebuie sa fie testate”, a precizat Firea, pentru Realitatea TV.

Ea a mentionat ca in Bucuresti exista 483.000 de persoane care au peste 65 de ani. Primarul general a aratat insa ca nu se cunoaste cu exactitate cand va fi demarat programul de testare.

„Astazi, Primaria Capitalei, prin Compania de Management al Traficului, a predat deja cu titlu gratuit pe toata perioada acestei pandemii Institutului de Boli Infectioase si Tropicale ‘Matei Bals’ un numar de 12 masini ecologie, electrice, pentru a intra in acest program de testare pe scara larga a bucurestenilor. Noi ne pregatim, iar momentul debutului il stabileste domnul profesor Streinu-Cercel. Noi toti lucram sub coordonarea domniei sale”, a spus Gabriela Firea.

Share