CTP susţine că şi dacă era ciumă bubonică politicienii făceau la fel

Share

Cristian Tudor Popescu (CTP) a detaliat modul în care politicienii profita de criză coronavirului. Ca exemplu, el a prezentat declaraţiile Gabrielei Firea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Dacă România se găsea acum într-o epidemie de ciumă bubonică, aceşti domni politicieni şi-ar fi văzut tot de combinaţiile lor. Ei sunt în continuare în epidemie electorală, nu au treabă cu ceea ce se întâmplă, cu virusul şi aşa mai departe.

Fiecare îşi face socoteala cum să stoarcă din orice, din închiderea şcolilor, din blocarea curselor aeriene. Din toate măsurile astea care se iau, fiecare pârtie, fiecare politician încearcă să stoarcă nişte capital politic.

Doamnă primar general Firea a ţâşnit la interval, spunând că se poate să nu închizi şcolile, dar se poate să fii şi înţelept, şi responsabil şi să rogi guvernul să închidă scoliile. Ce-i asta?

A făcut-o nu din grijă pentru copii, ci ca să pună guvernul în situaţia …. dacă nu se închid şcolile, ea câştigă pentru că ea a spus că să se închidă, dar ‘acesti iresponsabili, inconstienti’…

Acum dacă guvernul decide să se închidă şcolile, doamna Firea o să spus ‘ati văzut că au făcut ce am spus eu, ascultă de Firea guvernul’. Creează o reacţie de subordonare, este o mişcare politică clasică”, a spus CTP, la Europa FM.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, prezidat de premierul Orban, a decis luni închiderea tuturor şcolilor din România timp de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii, anunţa surse guvernamentale.

Primarul general, Gabriela Firea, a pledat luni pentru închiderea şcolilor şi grădiniţelor, în contextul primelor cazuri de coronavirus din Capitală.

„Acestea (şcolile – n.r.) sunt în administrarea primăriilor de sectoare. Discuţiile sunt pro şi contra în societate. Putem să nu închidem nicio şcoală, nicio grădiniţă şi să aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Este şi această variantă susţinută public de foarte multe persoane. Dar putem să fim preventivi, responsabili şi înţelepţi, să închidem şcolile şi grădiniţele. Şi vă spun şi de ce, care este pericolul: domnul care a venit din Italia, de la Roma (…), nu a intrat imediat în izolare, s-a întâlnit cu nişte persoane. Când a rămas la domiciliu izolat, s-a întâlnit cu prietena, cu fiica şi cu prietenul fiicei. Prietena este şi ea bolnavă, a avut test pozitiv de ieri, este internată. Îi doresc multă sănătate, dar şi ea este la serviciu şi s-a întâlnit cu toţi colegii. Acei colegi au copii, părinţi. Vă daţi seama ce înseamnă o adevărată ancheta epidemiologica?”, a declarat ea în cadrul comandamentului de urgenţă convocat la sediul Primăriei Capitalei.

Share