CTP critică PSD şi se pronunţă pentru desfăşurarea alegerilor anul acesta

Share

Cristian Tudor Popescu (CTP) critică intenţiile tot mai transparente ale PSD şi vagoanelor sale de poştă, de a amâna alegerile pentru anul viitor, în speranţa că până atunci PNL se va eroda politic.

CTP susţine că alegerile locale şi cele parlamentare ar trebui să fie organizate şi să se desfăşoare anul acesta.

„Un om care nu mai votează, care trăieşte într-o ţară în care nu se mai votează, în care acest act democratic fundamental este suspendat pe termen nedeterminat, acela încetează să mai fie om”, a declarat CTP.

Mai mult, spunem noi: un cetăţean care votează nu atunci când spune legea, ci atunci când vrea politicianul, este un cetăţean captiv politicianului respectiv sau respectivului grup de politicieni.

Majoritatea PSD din Parlament a confiscat de la Guvern atributul fixării datei alegerilor parlamentare, încercând astfel să le amâne cât mai mult, explică mai departe CT Popescu.

„Alegerile pot fi organizate din punct de vedere tehnic şi practic. După părerea mea, nu poate să contribuie acum un proces de alegeri mai mult la creşterea ratei de infectări pe zi decât contribuie comportamentul respectivilor inşi (care nu respecta măsurile de limitare a răspândirii COVID-19) fără să fie nevoie de alegeri.

Acum avem această rată de 1300 de infectaţi pe zi fără să fie niciun fel de alegeri. N-are cum să crească. Acolo te duci la centru de votare cu masca, bineînţeles, toată lumea poartă mască, se practică distanţarea evidenta, se intra cu distanţa în timp şi spaţiu în cabinele de vot, se dezinfectează ştampila şi aşa mai departe.

Aici sunt de acord cu preşedintele Iohannis. Nu este un risc mai mare decât la supermarket, să te duci să votezi. Dar nu acesta este motivul, după părerea mea, pentru care alegerile trebuie ţinute în acest an, atât alegerile locale, cât şi cele parlamentare. Motivul principal este necesitatea acestor alegeri.

Spunea tot preşedintele Iohannis că nu e mai riscant să te duci să votezi decât să te duci să îţi cumperi pâine din supermarket. Întrebarea este: E mai important să mănânci pâine, să îţi iei pâine decât să mergi la vot? Să se ţină alegeri?

Răspunsul meu este că alegerile sunt cel puţin la fel de importante ca şi pâinea. Pentru că şi unui câine pe care îl ţii pe lângă casa poţi să îi dai o bucată de pâine. Şi o mănâncă. Dar asta nu înseamnă că e om, că devine om.

Un om care nu mai votează, care trăieşte într-o ţară în care nu se mai votează, în care acest act democratic fundamental este suspendat pe termen nedeterminat, acela încetează să mai fie om, după părerea mea. Şi o spun nu din teorie, ci din experienţa unei jumătăţi din viaţa mea pe care am trăit-o într-o astfel de ţară. În care nu mai eram oameni, eram nişte vite mânate de colo-colo şi nici măcar furajate.

Deci ce îi spunea senatorul republican Mitch McConnell, republican nu democrat, în legătură cu încercările lui Trump de a face acelaşi lucru, ce vedem în România acum – să se amâne alegerile. Acelaşi lucru încearcă Trump.

Dacă vrem un criteriu pentru a califica ceva drept o ticăloşie pe lumea asta, cel mai simplu e să ne uităm la Trump. Dacă o face Trump, e clar că e o ticăloşie. Până şi senatorii republicani în frunte cu Mitch McConnell i-au spus lui Trump:

‘Nici în războaie, nici în Marea Depresiune, nici în Războiul Civil din Statele Unite, alegerile federale nu au fost suspendate. Ele s-au ţinut şi se vor ţine şi anul acesta la termen’. Deci oamenii aceia înţeleg care este esenţa şi importanta extraordinară a acestui proces de alegeri. De aceea, eu cred că alegerile trebuie să aibă loc în România până la sfârşitul acestui an”, a subliniat CTP, la Digi24, conform Aktual24.

Share