CSM a declanşat procedura pentru numirea preşedintelui ÎCCJ

Share

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a declanșat procedura pentru ocuparea funcției de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), în condițiile în care mandatul Cristinei Tarcea expiră în 14 septembrie.

Potrivit anunțului CSM, se pot înscrie la această procedură judecători din cadrul ICCJ care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani şi care nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani. Dosarele se depun la Secţia pentru judecători a CSM.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Candidaţii vor susţine în faţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii un interviu care constă în: susţinerea planului managerial, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare şi verificarea cunoştinţelor specifice funcţiei.

Candidaturile se pot depune până la 1 iulie, conform calendarului anunțat de CSM.

Până în 17 iulie, CNSAS verifică dacă judecătorii care şi-au depus candidatura au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea şi comunică rezultatul verificării. Din 18 iulie, CSM poate dispune analizarea candidaturilor şi numirea în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Președinta ICCJ, Cristian Tarcea, a fost numită în funcţie în 14 septembrie 2016, pentru un mandat de trei ani.

Share