home MASS MEDIA, POLITICA CSDR şi MediaSind acţionează în justiţie SRR

CSDR şi MediaSind acţionează în justiţie SRR

Share

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind au hotărât să acţioneze în justiţie Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) faţă de modul în care postul public de radiodifuziune, a relatat dezbaterea petiţiei împotriva Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării în cadrul Comisiei de Petiţii a Parlamentului European ce a avut loc în data de 2 decembrie a.c. la Bruxelles.

FOTO: What Would Dad Say

Cele două organizaţii sindicale solicită în instanţa despăgubiri în valoare de doi bani (0,02 lei), exact cât valorează ştirea neprofesionistă şi tendenţioasă referitoare la dezbaterea petiţiei pentru libertatea de exprimare.

De asemenea, CSDR şi FRJ MediaSind solicită ca hotărârea pronunţată de instanţa de judecată să fie publicată, pe cheltuiala radioului public, în cadrul emisiunilor informative ale SRR precum şi în două cotidiane centrale şi şase locale.

Corespondentul din Belgia al postului public de radio, Claudia Marcu, a afirmat, într-o relatare tendenţioasă transmisă pe postul naţional de radio în data de 2 decembrie a.c., că europarlamentarul Victor Boştinaru „este, de fapt, şi sponsorul petiţionarilor”.

Postul public susţine astfel că cele mai mari organizaţii sindicale din România, CSDR (cuprinzând peste 500 000 de membri) şi FRJ MediaSind (cuprinzând peste 9000 de membri), sunt sponsorizate de către un europarlamentar al Partidului Social Democrat.

Având în vedere că această afirmaţie extrem de gravă a produs mari prejudicii de imagine organizaţiilor sindicale din România, CSDR şi FRJ MediaSind au solicitat conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune ca, în termen de cinci zile calendaristice de la primirea Înştiinţării, să prezinte toate dovezile necesare care au stat la baza relatării corespondentului de la Bruxelles Claudia Marcu, ceea ce nu s-a întâmplat nici până în prezent.

Este regretabil că SRR se pretează la astfel acţiuni de manipulare şi denigrare care amintesc de perioada comunistă. Menţionăm că toate cheltuielile privind deplasările la Bruxelles a delegaţiei CSDR şi FRJ MediaSind au fost achitate de către CSDR şi de organizaţiile membre ale FRJ MediaSind, conform facturilor fiscale pe care le vom pune la dispoziţia instanţei.

De asemenea, FRJ MediaSind şi CSDR vor sesiza Consiliul Naţional al Audiovizualului, Comisiile de specialitate ale Parlamentului României, EBU, Observatorul European şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor.

Pentru ca publicul să înţeleagă ce s-a întâmplat la Bruxelles, anexam corespondenţa din data de 2 decembrie a.c. a Radio România Actualităţi – Radiojurnalul de prânz şi, în comparaţie, relatările profesioniste ale celorlalte instituţii publice, Societatea Română de Televiziune şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES.

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România – CSDR
Preşedinte, Iacob Baciu

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind,
Preşedinte, Cristi Godinac

Share