home ECONOMIE Mugur Isarescu, seful Bancii Nationale si premierul din umbra

Mugur Isarescu, seful Bancii Nationale si premierul din umbra

Share

Daca in toti acesti 18 ani premierii Romaniei ar fi fost cel putin de calitatea profesionala a lui Mugur Isarescu, in opinia mea azi am fi ajuns mult mai departe. Acest tip aproape complet lipsit de charisma, al carui glas ruginit, cu vocea plapanda, de-abia se aude, cu mintea limpede, a fost insa premier doar pentru o perioada limitata de timp, asigurand trecerea inspre Cabinetul Nastase, in anul 2000.

A fost, in opinia mea, cea mai buna perioada a Romaniei, din punctul de vedere al actului de guvernare si cea care a pus bazele actualei noastre prosperitati relative. Din pacate, mediul politic nu este capabil sa produca, in varful piramidei politice, astfel de competente.

Criteriile dupa care sunt selectati si promovati politicienii romani nu au legatura cu competenta manageriala si profesionala, ci exclusiv cu gastile si clientelismul care ne domina tot mai drastic de dupa Revolutie.

Cei care promoveaza acest sistem, cand le vorbesti despre competenta, iti raspund, indoctrinati sau mascand interesele de clan in pragmatism jucat: Ba tzaca, stii care sunt cele doua moduri in care poate ajunge un om in politica? Eeeee… nu stii! Sa-ti zic eu: aduce bani sau aduce voturi. Atat, restul sunt vorbe de claca.

Precum acelea pe care tocmai le-am insirat noi aici.
Citeste si EvZ: Băsescu se întâlneşte cu Isărescu, pe blogul meu politic.

Share