home MASS MEDIA, POLITICA Cristina Horvat de la Cotidianul.ro e Lavinia Sandru

Cristina Horvat de la Cotidianul.ro e Lavinia Sandru

Share

Surse din interiorul redactiei publicatiei Cotidianul.ro, care cu numele mai aduce a fosta publicatie cotidiana quality a lui Ion Ratiu, dar arata si se comporta editorial ca Tricolorul lui Vadim, arata ca aici exista cel putin un politician care, sub pseudonim, mimeaza jurnalismul.

FOTO: Culise politice: Lavinia Sandru mai incerca o data la PSD (InPolitics)

Politicianul este fata de pe centura politicii, Lavinia Sandru, care acum a ajuns pe centura presei, sub pseudonimul Cristina Horvat. Nici o problema insa ca un politician este tentat de publicistica. Primul nume de om politic care scrie articole de opinie ce imi vine in minte este cel al lui Adrian Nastase.

Dar Nastase nu se semneaza Gelu Bulgaru. Spun Bulgaru, ca analogie la faptul ca madam Sandru intelege sa semneze Horvat, nestiind probabil ca acest cuvant este o versiune arhaica la “hrvat”, care inseamna nici mai mult, nici mai putin decat “croat”.

Destul cu etimologia. Sa vedem dara ce motive are Şandrinia Lavu sa se ascunda sub pseudonime cand se lasa tentata de frisoanele publicisticii. Aveti aici o pagina de rezultate de articole de pe site-ul Cotidianul.ro semnate de Şandrinia-Sa Lavinia. Pardon, nu sunt articole de atitudine, editoriale, reportaje, stiri, nu, este o continua mitraliera directionata politic.

De exemplu, iata, marti, 19 octombrie, ce scria tanti? Directionare politica clara: “Efectul stenogramelor asupra băsescienilor. Inflaţia de prostie de la oficiosul EVZ şi căderea definitivă în ridicol a procurorilor”:

Stenogramele convorbirilor lui Sorin Ovidiu Vîntu, “scăpate” luni la Mediafax, din dosarul omului de afaceri, au avut un efect de bumerang asupra acelora care au pus în scenă această diversiune securistică şi asupra cozilor de topor din presa portocalie, puternic implicată în difuzarea mizeriilor de felul acesta.

Stenogramele “scapate” de Mediafax? Alo, tanti! Buna-dimineata! Te documentezi inainte sa scrii? Daca nu stii sigur, de ce nu te intrebi? Stenogramele sunt la liber de saptamana trecuta, ca dosarul a ajuns in instanta. Te poti duce si matale sa le vezi.

Patimasa, Lavinia are alonja si verb:

Alte câteva ore mai târziu a venit rândul procurorilor să se facă de râs, aşa cum de mult nu s-a mai întâmplat.

Revolta ei sparge peretii, debordeaza in Dunare si calca-n picioare marea cea mare:

În şase ani de conducere a lui Traian Băsescu, procurorii au coborât incredibil de mult calitatea actului de justiţie pe care îl realizează numai şi numai din cauza faptului că au permis preşedintelui şi oamenilor acestuia să îi folosească pe post de arme stupide împotriva inamicilor politici.

Probe ai, Lavinia? Ai inscrisuri, inregistrari audio sau video, declaratii ale unor martori, care sa certifice faptul ca Basescu a intervenit macar odata la procurorii astia, ca sa ii foloseasca pe bietii oamenii pe post de “arme stupide impotriva inamicilor politici”?

Tanti, ce-ar fi sa te duci matale acasa, sa-ti defulezi sinergiile feminine naturale in pusul bigului pe părudiuri, că la politichie te pricepi cam cât Calul lui Ciuciupencu. Cum, nu ai auzit de celebrul Cal al lui Ciuciupencu?

Atunci nu poci pen’ ca sa-ti spun decat sa mai citesti vreo doua-trei biblioteci, poate dai de volumul potrivit.

Share